SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"A Tipi Mesire Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:31:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Recai Kutan Boztepe Barajı Havzası’nda mesire alanı yapılacağı bildirildi. 

Malatya Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca, geçtiğimiz aylarda Yazıhan İlçesi’ndeki Recai Kutan Boztepe Barajı’nda inceleme yapan, Saadet Partisi eski genel başkanı Recai Kutan’ın burada bir mesire alanı yapılmasını önerdiğini belirtip, öneriyi dikkate alıp, gereğini yapacaklarını söyledi.

Karaca, “Sayın bakanımızın önerisi üzerine A tipi (*) mesire alanı oluşturmak için gerekli müracaatımız yaptık” ifadelerini kullandı.

Karaca, ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi verirken, şunları söyledi: “2850 Dekar alana 450 bin Fidan diki yapılacaktır. 2012 yılında 5700 Dekar Alanda; 185 bin adet Fidan Dikildi.

(Akasya, Mahlep, Sedir, Karaçam) 2013 yılında 6 bin 500 dekarlık alanda 485 bin çeşitli türlerde fidan dikimi yapılacaktır. İlimizde toplam 23 Adet 6 bin 214 dekar alanda özel ağaçlandırma izni verilmiştir. Geleceğe ışık tutacak nesiler için 940 dekar sahada çalışmalar yapılıyor. Ayrıca, üniversite öğrencileri tarafından 165 bin 500 adet fidan dikimi yapılmıştır.”

(*) A tipi mesire yeri: Toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkân vermek maksadıyla yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip, günübirlik kullanım imkânı yanında gecelemeye de imkân sağlayan, çadır, karavan, motor-karavan ve kır evi, kır lokantası, kır kahvesi gibi çok katlı olmayan, doğa ile uyumlu yapı ve tesisler ile yöresel ürünler sergi ve satış yeri, piknik üniteleri, kameriye ile diğer rekreasyonel yapı ve tesisleri ihtiva eden mesire yerlerini ifade eder.

FOTOĞRAF: Recai Kutan Boztepe Barajı Genel Görünüş (Coşkun KURT)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız