SON DAKİKA
SON DEPREMLER

A.Ü. Mezunları Buluştu

A- A+ PAYLAŞ

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin mezunları, BİLSAM'ın organizasyonuyla Malatya'da buluştular. Bir düğün töreni için Malatya'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da buluşmaya katıldı.

BİLSAM'dan organizasyona ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde okuyup mezun olan ve Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan çok sayıda kişi Malatya’da biraraya geldi.

BİLSAM organizasyonuyla Malatya’da buluşan Atatürk Üniversitesi mezunları hasret giderip geçmişi yad ettiler. Her yıl geleneksel olarak farklı bir şehirde biraraya gelen mezunlar, ilk kez Malatya’da buluştu. Gündüzbey Kapuluk Mesire Alanı’nda gerçekleşen Erzurum Atatürk Üniversitesi Mezunları Geleneksel Buluşması’na Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Ertürk, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, bürokrat da katıldı.

Geleneksel buluşmada, katılımcıların kendilerini tanıtmalarının ardından ney taksimi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Atatürk Üniversitesi Mezunları Geleneksel Buluşması programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 3 Kasım 2002’den bu yana her alanda muazzam bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiğini belitti. İmar, ulaşım gibi alanların yanı sıra demokratikleşme ile bireyin hak ve özgürlükleri bakımından önemli çalışmalar yapıldığını aktaran Bakan Yazıcı, AB ile müzakereler için Kopenhag kriterlerinin yerine getirildiğini, her siyasetçinin söylediği ancak yapamadığı DGM’leri kaldırdıklarını, Bilgi Edinme Kanunu gibi pek çok çalışma yaptıklarını anlattı. 1982 darbe ürünü anayasanın hak ve özgürlükleri garanti altına almadığını vurgulayan Bakan Yazıcı, yapılan anayasa değişikliği çalışmasının referanduma gideceğini anımsatarak. “Parlamento görevini yaptı. Halkımız ‘Evet’ derse, Türkiye’nin önü açılacak. ‘Hayır’ derse statüko devam edecek” dedi.

Programın öğleden sonraki bölümünde bir panel de gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi mezunu, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer’in yönettiği “Farklılıklarla Birarada Yaşama Kültürümüz ve Anadolu Örneği” konulu panele konuşmacı olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Ertürk, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Atalay, Tunceli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadık Öncül ve Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Ertürk, konuşmasında, Anadolu’nun birlikte yaşama formatını bizlere taşıdığını belirtti.

Prof. Dr. Orhan Atalay da birlikte yaşamanın bir zaruret olduğunu kaydetti.

Mardin’de büyüdüğünü aktaran Yrd. Doç. Dr. Sadık Öncül ise farklı inançtaki insanlarla birarada yaşadıklarını kaydederek, “Biz onları sünnet düğününe çağırır, onlar bizi vaftiz törenlerine çağırırdı. Ramazan’da saygısızlık olmasın diye açıktan yemezlerdi” dedi. Öncül, birlikte yaşamanın temelinin güven duygusu olduğunu da kaydetti.

Panelden sonra buluşma programı akşam yemeğiyle sona erdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız