SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aa.. Merdivenleri Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:17
Aa.. Merdivenleri Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Mimarına ödül kazandıran belediye hizmet binasının giriş merdiveni de proje ve imalat hataları yüzünden yıktırıldı. Belediye yetkilileri “ Girişte bulunan merdivenlerde kısmi çökmeler yaşanıyordu ayrıca basamaklarda da meyil hataları vardı. O nedenle yıkıp yenisini yapacağız” diyerek, merdivenin proje ve imalat hataları olduğunu ifade ettiler. 

Mimarı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'a ödül kazandıran Belediye hizmet binasının izolasyon (yalıtım) ve dilatasyon (Deprem, genleşme, farklı oturma gibi hareketlerin yapılardaki etkisini karşılayabilmek için yapıdaki farklı bloklar arasında bırakılan boşluk) uygulaması yapılmadığının ortaya çıkmasından sonra giriş merdivenlerinin projesine uygun yapılmadığı ve imalat hataları olduğu gerekçesi ile yıktırıldı. Pazar günü gece saatlerinde yıktırılan merdivenin yerine radye temel sistemli yeni bir merdiven yaptırılacak. 

Belediye yetkilileri ise, “Hizmet binasının merdiveni projesine uygun olarak yapılmadığından eğim hataları vardı. Ayrıca imalat hatalarının yanı sıra kullanılan malzemede de standartlara uygun değildi. Bu nedenle yıktırarak radye temel sistemli yeni bir merdiven yapmayı kararlaştırdık ve en kısa zamanda yapacağız” diyerek, mimarına ödül kazandıran binanın projesine uygun olarak yapılmadığı ve imalat hatası olduğunu teyit ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız