SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB Destekli Kuru Kayısı Lisanslı Depo İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-04-14 02:57:41
AB Destekli Kuru Kayısı Lisanslı Depo İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde Ahmet Çakır döneminde planlanan  ve AB'nin de destek verdiği Lisanslı Depoculuk Projesi kapsamındaki tesislerin ihalesi yapıldı.  Pazarlık usulü ile yapılan 17 firmanın katıldığı ihalede 6 milyon 261 bin ile 12 milyon 167 bin Euro arasında teklif verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığında yapılan ihale, Yaka Mahallesi'ndeki Hal Binası'nın arkasında bulunan 34 dönümlük alanda yaptırılacak Malatya Kuru Kayısı Ruhsatlı Depo (Lisanslı Depo) ve Borsa inşaatı işini kapsıyor.

AB'nin 13,5 milyon Euro parasal destek sağladığı projede; Kuru Kayısı Lisanslı Depo (DALW) ve İşleme ve Paketleme Tesisi Binası (yaklaşık 9 bin metrekare), 990 kWp Kapasiteli Enerji Üretim Tesisi, LWE İdari Binası (Yaklaşık 1220 metrekare), Yetkili Sınıflandırıcı Firma Binası (Yaklaşık 925 metrekare), Tartı Köprüsü, Depozito Bekleme Binası, Giriş Çıkış Binası, Trafo Binası, Paket Atıksu Arıtma Tesisi, Kampüs Yolu ve Park Alanları, Çevre duvarı gibi ilave tesisler yer alıyor.

Pazarlık usulü ile ihaleye katılan 17 firma ve verdikleri teklifler şöyle:

1 -NAS İNŞAAT:  6.261.083, 00 EURO

2 -GLOBAL İNŞAAT: 7.879.350,56 EURO

3 -GUNDOGU İNŞAAT:  7.879.419,09 EURO

4 -MBD İNŞAAT:  7.987.020,87 EURO

5 -ORAKA İNŞAAT: 8.578.900,00 EURO

6 -TEKİMAJ İNŞAAT: 8.590.742,73 EURO

7 -KLV İNŞAAT:  8.592.879,31 EURO

8- MONI YAPI+ AVATAR İNŞAAT:  8.739.454,76 EURO

9- TİGRIS MÜHENDİSLİK :  8.789.368,40 EURO

10 -YAZICIOĞLU İNŞAAT: 9. 129. 346.53 EURO

11- DORÇE PREFABRİK:  9.244.201,81 EURO 

12 -BAYTIMUR İNŞAAT + UZAY İNŞAAT:  9.614.774,10 EURO

13- YP İNŞAAT:  9.627.578,69 EURO 

14 -KOÇOGLU ELEKTRO MEKANİK:  9.735.000,00 EURO

15 -ULU İNŞAAT:  10.451.374,47 EURO

16 -RADA TEKNİK: 10.958.902,02 EURO 

17 -PROJE A İNŞAAT: 12.167.264,23 EURO

İhaleye katılan firmalarca verilen tekliflerin pazarlık yoluyla değerlendirileceği, en uygun teklifin sahibine işin verileceği  bildirildi.

Bu arada, Büyükşehir Belediyesi'nin dışında, Malatya Ticaret Borsası'nca Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsis edilen alanda yaptırılacak lisanslı depoyla ilgili ön çalışmalar ise halen devam ediyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Korhan Gürkan (4 yıl önce)
    Erhan Bey, iyi güzel anlatmışsınız da, 2014’te ben sundum, ben önerdim vs demeniz hoş değil. Bu projenin yapım ortaklarından biri olan Fırat Kalkınma Ajansı’nın yetkililerinden biri Temmuz 2011’de lisanslı depoculuk raporu yayınlamış, kitap olarak basılmış ve tüm kurumlarda var. O raporda kayısı lisanslı deposu kurulması net bir şekilde önerilmiş. İnternetten arama yapan herkes de görür, ajans sitesinde rapor duruyor. Bırakın ben dedim, benim önerim demeyi; memleket yararına bir çivi çakılsın da kim düşünürse, kim yaparsa yapsın. Zaten balık bilmezse Halık bilir. Sevgi ve selamlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan SOĞUKPINAR (4 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesinin, Özellikle Selahattin GÜRKAN Başkanımızın dönemin de , Lisanslı Depo ihalesi açması ve denetiminde gerçekleşecek olmasından dolayı Hem Malatya Belediyesi çalışanı olmamdan dolayı hemde Projemin hayata geçiyor olmasından dolayı son derece Memnun oldum, çünkü Bu projeyi, 2014 yılında Büyükşehir olmamıza müteakip, Belediyemiz gündemine, Eski Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif EMECEN Bey ve yardımcıları Ertan MUMCU Bey , Ercan TURAN Bey ve arkadaşların huzurunda. Hatta bu Proje Arif Beyin çok dikkatini çekmiş, Erhan Bey derhal bu projeye başla demişti, Bende herkesin huzurunda, Başkanım bu projeyi hayata geçirin ? Vücut ölçülerinizi alıp, sizin heykelinizi Malatya meydanına dikeceğim demiştim ve Arif Beyde, o zaman hazırlıklara başla demişti, kendileri ayrılana kadar özellikle Vagon onarım Fabrikasının üzerinde durarak buranın fizibilitesini çıkarmıştık. Hatta Sayın Sami ÖLMEZTOPRAK Beye de birkaç kez vagon onarımın uygun olduğu için yer tahsisi istemiştik, Daha sonra Arif Bey Malatya’dan ayrılıp İETT Genel Müdürü olunca, Yerine Genel Sekreter olan Ercan TURAN Bey, Lisanslı Depo ile ilgili bütün dosyaları benden mail ve yazılı olarak almış , ve Benim iştigal ettiğim göreve, Malatya SODES ten transfer edilen, bir arkadaşa vermişti. On yıllardır hayal ettiğim Projemin, hayata geçiyor olması ve bu projenin her türlü konuda, duyarlı olan, devletimizi, milletimizi , memleketimizi düşündüğünden asla şüphe etmediğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin GÜRKAN Beyin denetimi ile hassasiyeti ile Lisanslı Deponun hayata geçecek olması memnuniyet verici . Malatya Kayısına faydalı olur. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet alper (4 yıl önce)
    Çok çok önemli bir proje. Sayın bakan ve vekiller bu işin takipçisi olmalı. Bu projenin devamı olarak güçlü bir kayısı birlik kurulmalı. Karadenizdeki birlik modeli uygulanmalı. Mali denetimini de selahattin başkana verirlerse batma riski de olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (4 yıl önce)
    12 milyon euro nere, 6 milyon euro nere ? Betondan, demirden, 1.sınıf kaliteden taviz verilmesin sonra? Gerçi işçiliği Suriyelilere verseler.... Yok yinede 2 kat fark olmaz ! Hayırlısı...
    0
    0
    Yanıtla