SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB Destekli Proje

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından hazırlanan AB Destekli "Riskin Toplumsal Paylaşımı" adlı proje başlatıldı.

Esnaf Sarayı'nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, ESOB Başkanı Şevket Keskin, KOSGEB Merkez Müdürü Murat Seki, TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı ile davetliler ve oda başkanları katıldılar.
ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Bilindiği gibi daha önce başlatmış olduğumuz Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projemizi başarıyla tamamladık. Girişimci adayı kadınımıza eğitim ve danışmanlık hizmeti verdik ve 1154 girişimci kadınımız eğitimlerini başarıyla tamamladılar ve sertifika almaya hak kazandılar. Şu anda da 2 projeyi yürütmekteyiz. İki Elin Sesi Var Projesinde 120 kadın eğitim alacak. Günlük 8 Euro ücret verilecek. İlk etap 2 buçuk ay devam edecek ve 5 ay sürecektir. Riskin Toplumsal Paylaşımı
Projesi müracaatları 20 Ağustos 2010 tarihinden itibaren başlayacak, Günlük 8 Euro ve 100 kişi eğitim alacaktır. Amacımız Esnaf ve sanatkar camiamızın toplumsal ve sosyo ekonomik gelişiminin en üst seviyelere çıkartılmasıdır. Bir kadını eğittiğiniz zaman bir aileyi eğitmiş olursunuz. Kadınlarımızı günlük hayatta, ekonomik hayatta etkin hale getirmeliyiz. Kadınlarımıza güven vermeliyiz" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Seher Göl Şahin'de, "Riskin Toplumsal Paylaşımı' adlı projemiz, Dokuzuncu Kalkınma Planı, Kayıt dışı ile mücadelede sosyal diyalog mekanizmalarının güçlendirilerek kayıtlı istihdam özendirilmeye çalışılmaktadır. Bu hibe programı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından sahipliği ve yürütücülüğü yapılan projenin bütçesi 231 bin 999 Avro'dur. Projemizin genel hedefi, bölgemizin iş gücü sektöründeki en önemli problemi kayıt dışı istihdamla etkili, verimli bir mücadele mekanizması oluşturmaktadır. Projemizin özel hedefleri arasında ise; Proje uygulama sürecinin birinci yılın sonunda 100 kişilik bir istihdamın hedeflenmesi ve bu sayının ilerleyen yıllarda giderek artması. Sektörel işbirliği faaliyetleri ile birinci yılın sonunda 200 kayıt dışı istihdamın kayıt altına alınmasının sağlanması. Kalifiye iş gücü ihtiyacı olan birliğimiz üyesi olan işletmelere mesleki eğitim aracılığıyla kalifiye iş gücü yetiştirilerek istihdamlarının sağlanması. Kurulacak ücretsiz telefon hattıyla kayıt dışı istihdam konusunda bilgilendirme yapılmakta ve ihbar hattıyla konsensüse uygun hareket etmeyen işletmeler hakkında gerekli yaptırımların uygulanması sonucunda bölgede kayıtlı istihdam kültürü oluşturulması. Yeşil kartlı olduğundan dolayı kayıt dışı çalışan kişilere yönelik kurulan ihbar hattı aracılığıyla yeşil kartlarının iptaline ilişkin girişimlerde bulunarak yeşil kartlıların sayısının azaltılması. Proje içindeki eğitimlerde işsizlik sigortasından yararlananlara öncelik verilerek işsizliğin mali yükünün hafifletilmesi amaçlanmaktadır. Projemizin ortağı Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi olup, bünyesinde bulunan eğitmenler ve eğitim imkanlarıyla proje uygulama faaliyetlerine tam destek vermekte ve proje eğitim faaliyetlerini koordine etmekte, proje kapsamındaki tanıtım, seminer, sertifika tören faaliyetlerine katkı sağlamaktadır. Projemizin ilk yılı belirlenen mesleki alanları; bilgisayarlı ön muhasebecilik, kasiyerlik, garsonluk ve bilgisayar işletmenliğidir. Eğitim merkezimiz sürekli faaliyet gösterecek olup her yıl mesleki eğitim alanları il istihdam kurulu ve İŞKUR ile koordinasyon halinde belirlenecektir" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız