SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB Fonları ve Yolsuzluk Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da konferans veren Başbakanlık Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreter Yardımcısı Tunay İnce, AB fonlarının doğru harcanması ve yolsuzluk yapılmaması gerektiğini söyleyerek, "Yolsuzluk olduğu takdirde AB ilişkileri askıya alınır" dedi.

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) tarafından Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda AB yardım fonlarıyla ilgili olarak bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, Başbakanlık AB Genel Sekreter Yardımcısı Tunay İnce, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile işadamları katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan MASİAD Başkan Yardımcısı Murat Koçyiğit, "AB Türkiye için neler getirir, neler götürür, yardım fonları alt ve üst gelir gruplarına nasıl yansır. Bunların göz önüne alınması için böyle bir konferansı düzenledik" diye konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise AB yardım fonları sisteminin çok iyi kavranması gerektiğini, yardım fonlarının Türkiye'de 81 il, 26 ayrı bölgeye ayrılarak paylaştırıldığını kaydederek, "Alınan kaynaklar Malatya'nın en temel konularına yönlendirilmeli. Kayısının tanıtımına yönelik projeler de geliştirilmeli" dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Tunay İnce, AB'nin bir dönüşüm olayı olduğunu belirterek, yardım fonları hakkında bilgiler verdi. Adaylık döneminde AB mali yardımlarının katılım öncesi hibe, AB yatırım bankası kredileri ve topluluk programları olduğunu ifade eden İnce, "Mali yardımlar Türkiye'nin kurallarına göre değil, AB'nin belirli bir sistemine göre yapılıyor. Mali yardımların doğru harcanması ve yolsuzluk yapılmadan harcanmasının önemi büyük. Yolsuzluk olduğu zaman AB ile ilişkiler askıya alınabilir. Mali yardımların harcamaları titizlikle inceleniyor. Harcamalara çok önem veriliyor" diye konuştu.

Şimdiye kadar 119 projenin AB mali yardımlarıyla uygulamaya konulduğunu belirten Tunay İnce, 2002'de 126 milyon Euro'nun 18 projeye, 2003'te 144 milyon Euro'nun 28 projeye, 2004'te 250 milyon Euro'nun 38 projeye ve 2005'te ise 500 milyon Euro'nun 35 projeye aktarıldığını kaydetti.

İnce, AB Mali Yardımları'nın eşit olarak kurumsal yapılanma için teknik yardım, mevzuat uyumunun desteklenmesi için yatırımlar ile ekonomik ve sosyal uyum bölgesel kalkınma projelerine aktarıldığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız