SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''AB İçin Biz Hazırız..''

A- A+ PAYLAŞ

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Avrupa Birliği'ne (AB) iddialı bir şekilde hazır olduklarını söyledi.

Bazı çalışma ve ziyaretlerde bulunmak Malatya'ya gelen KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan, "AB için iddialı bir şekilde hazırız. Biz her zaman iddia ediyoruz. Bu iddia her yerde kabul görmeye başladı. Dünyada bugüne kadar yapılmamış bir işi yapmaya başladık. Bu alanda 392 kişinin çalıştığı bir uzman kadroyla büyük bir network kurmaya çalıştık. 50 bin sanayicimizi analizden geçirdik. Avrupa Birliği müzakerelerle birlikte hız kazanan sürece katkı sunmak amacıyla firmalarımızın teknik analizlerini yaptık. Hastalıkları nerelerde, sıkıntıları nerelerde, dünyadaki rekabette onları nasıl güçlü kılabiliriz diye bu çalışmaları yaptık" dedi.

KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz sadece AB müzakereleri için değil, küresel dünyadaki rekabet için de sistemimizi kurduk. Avrupa Birliği İlerleme Raporları'nda takdir gördük. KOSGEB yapısıyla sistemiyle, destek politikalarıyla hazır. Birlikte ben iddia ediyorum, Avrupa'da bizim yaptığımızı yapan ikinci bir kurum yoktur. Bu net bir cevaptır, tereddüt etmeden söylüyorum. Belki Türkiye tarihinde ilk defa faiz sübvansiyonu ile sıfır faiz kredi verdik. Diyeceksiniz ki şüpheli alacağınız var mı, batak var mı? Ben Allah'a hamd ediyorum. Devlet hakikaten iyi hizmetler verdiği zaman, sanayide bereketler yağıyor. Trilyonlarca, yüz trilyonlarca lira arasında şüpheli alacağa girecek para yoktur".

Bu arada, KOSGEB Malatya Müdürü Dilaver Ekinci, sanayicilerle imzaladıkları destek sözleşmelerinden dolayı şu anda Türkiye'de 6. il olduklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız