SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB- İsrail Arasında Gerginlik

A- A+ PAYLAŞ

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, AB ülkeleri dışişleri bakanlarının önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda, tek taraflı ilan edilecek, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımalarının beklendiğini yazdı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, böyle bir hareketin AB'nin Ortadoğu'daki arabulucu rolüne zarar vereceğini belirtirken Avrupalı liderleri uyardı.

AB dışişleri bakanlarının 7 Aralıkta Brüksel'de başlayacak ve barış sürecinin ele alınacağı iki günlük toplantılarının sonunda, Ortadoğu politikasına yönelik bir açıklama yapılması bekleniyor.

Haaretz, AB dönem başkanı İsveç tarafından hazırlandığı belirtilen bir taslak belgeyi ele geçirdiğini bildirerek, AB dışişleri bakanlarının bu zirvede, Kudüs'ün hem İsrail, hem de Filistin'in başkenti olması çağrısında bulunacaklarını savundu.

Haberde, İsveç'in taslak metninin, İsrail ile Filistinliler arasındaki nihai statü görüşmelerinin kilit noktalarından biri olan Kudüs ile ilgili çözüm hakkında AB'nin ilk resmi ifadesi olduğu kaydedildi.

Taslak metinde, barış sürecindeki çıkmaz nedeniyle AB'nin endişelerinin dile getirildiği ve öngörülen takvime uygun olarak taraflar arasında müzakereler yapılması çağrısında da bulunuluyor. Metinde, bu konuyla ilgili olarak, "Amaç, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nden oluşan, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, demokratik, kalıcı ve (İsrail ile) yan yana bir Filistin devletidir" ifadelerine yer veriliyor.

İSRAİL'DEN UYARI
İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, böyle bir adımın AB'nin Ortadoğu'daki arabulucu rolüne zarar vereceği belirtildi

Bakanlık, AB'nin enerjisini Filsitinlileri barış görüşmelerine tekrar başlamaya ikna etme yönünde harcamasını önerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız