SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''AB Muhataplığı Hatamızı Gösteriyor!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından "Avrupa Birliği ve Türkiye" konulu panel düzenlendi.

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından düzenlenen "Avrupa Birliği ve Türkiye" konulu panel Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapıldı. Belediye Başkanı Cemal Akın'ında dinleyici olarak katıldığı panele konuşmacı olarak Almanya Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Dr. Lale Akgün, Gazeteci-Yazar Ali Gülen ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Karagöz katıldı.

Panelde konuşan Gazeteci-Yazar Ali Gülen, "Büyük kazanımlar elde ettik, büyük işler başardık. 'AB'ye girersek, Türkiye bölünecek' deniliyor. AB'ye 27 tane ülke girdi. Hiçbiri bölünmedi. Kıbrıs Türkiye'nin vazgeçilmezidir. Avrupa Birliği de vazgeçilmezidir. Avrupa Birliği, şu anda Kıbrıs'ta yaptığı hatayı telafi etmek zorundadır. Türkiye bir zenginliktir, Avrupa Birliği'de bunun farkındadır. Ama korkuyorlar. Türkiye Avrupa Birliği'ne girerse, Avrupa Parlamentosunda ve komisyonlarda en fazla temsil edilen ülke olacaktır" ifadelerini kaydetti.

Almanya Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Dr. Lale Akgün yaptığı konuşmasında, AB'nin Türkiye'ye 2007-2013 yılları arasında 7 milyar Euro aktarılacağını belirterek, "Bu çok büyük bir para değil. Para, Bölgesel kalkınma, İnsan kaynaklarının geliştirilmesi, Kırsal kalkınma, Kurumsal yapılanma ve Çevre politikaları için kullanılacak" dedi.

Akgün, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişi, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ni, Avrupa Birliği'nin de Türkiye'yi çok sevdiği için değil, iki tarafında çıkarlarının Avrupa Birliğinde olduğu içindir. Politika sevgi ve aşkla olan bir şey değil. Müşterek çıkarların Avrupa Birliği çatısı altında olduğu için, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi alacağına ve Türkiye'nin de Avrupa Birliği'ne gireceğine inanıyorum. Bu konuda da Türkiye'nin son 5 yılda çok akıllı adımlar attığını görüyorum. Ümidim aynı şekilde devam etmesidir. Biz Almanya'da her türlü desteği vermeye hazırız, sosyal demokrat olarak. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini istiyoruz" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Karagöz, "Avrupa Birliği süreci Türkiye için bir boy aynası görevi görüyor. Biz Avrupa Birliği ile muhatap olduğumuzda, eksiklerimizi görüyoruz. Hatalarımızı görüyoruz, neler yapmamız gerektiğini tespit etmiş oluyoruz. Hem bizim açımızdan, hem de Avrupa Birliği açısında, faydalı olduğuna inanıyorum. Avrupa Birliği sürecini ve tartışmaları sonu ne olursa olsun faydalı görüyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız