SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AB Okulu' Açılacak

A- A+ PAYLAŞ

Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından, sivil toplum temsilcileri ve halka yönelik olarak "Avrupa Birliği Okulu" projesinin başlatılacağı açıklandı.

Kent Konseyi'nden konuya ilişkin şu bülten yayınlandı:

"Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği ülkemizin Avrupa Birliği sürecinde yerelde katkı sağlamak amacıyla, toplumun AB ile ilgili bilgi eksikliğini ortadan kaldırmak, AB mevzuatının içerdiği konuları halka daha anlaşılır bir dil ile ifade etmek, Avrupa Birliği ile ilgili Sivil Toplum temsilcilerine ve halka yönelik bilgi ağlarını genişletmek amacıyla “Avrupa Birliği Okulu” projesini başlatıyor.

Avrupa Birliği içindeki Sivil Toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütebilmek, yereldeki STK ları hibe programlarından yararlanabilmeleri için özendirme çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla verilen eğitimler İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden konu ile ilgili uzmanlar tarafından eğitimleri verileceği belirtildi.

AB Okulu İçin İlk Zil 15 Martta Çalacak. Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda bir basın açıklaması yapan, Avrupa Birliği Çalışma Grubu Temsilcisi Oğuzhan Göktolga, toplum olarak Avrupa Birliği hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımızı, bu açığımızı kapatmak ve Avrupa Birliği mevzuatının içerdiği konuları daha anlaşılır bir dil ile ifade etmek için “AB Okulu” Projesini Malatya’da başlatacaklarını söyledi.

Avrupa Birliği hakkında bilgi dağarcığını genişletmek amacıyla programın içeriği ile ilgili bilgi veren, Göktolga, derslerin 3 ana başlık altında ele alınacağını, 1.bölümde Avrupa Birliği nedir, işleyişi ve organları, 2.bölümde Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri üzerinde durulacağını, 3.bölümde ise Proje Döngüsü eğitiminin verileceğini belirtti.

Göktolga, “Malatya’mızın ileriye yönelik hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaşabilmesi ve Malatya’mızın Avrupa ile bütünleşmesini hızlandırmak adına verilecek olan eğitimlere katılmak isteyen hemşerilerimizi 15 Mart Pazartesi gününe kadar Belediye İş Hanında faaliyet gösteren Kent Konseyi Genel Sekreterliğine başvuruda bulunmalarını bekliyoruz.” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız