SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AB Standartlarında Bir Tesis"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:16:06
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende İlçesinde, Avrupa Birliği (AB) standartlarında kurulan tavuk işletmesinin yörenin ekonomisine büyük katkısı olacağı bildirildi. 

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, tavuk işletmesinde inceleme yaptı.

Kaymakam Kuş, yaptığı açıklamada, “Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara destek vereceklerini söyledi. Darende ilçesi Aşağıulupınar kasabasından Bünyamin Erdoğan'ın kanatlı et üretim tesisi adlı proje ile müracaat ettiğini anlatan Kuş, şunları söyledi: "Toplam yatırım bütçesi 1 milyon 369 bin TL olan proje kabul görmüş ve şuan bitme aşamasına gelmiştir. Yaklaşık 27 bin başlık olan tavuk çiftliğinde yılda 6 kesim için döngü kurulacak olup yıllık yaklaşık 162 bin baş tavuk üretilecektir. İşletme tam otomasyon sistemine sahip olup Avrupa Birliği (AB) standartlarındadır. İşletme 8 bin metrekare alan üzerine kurulu olup 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahiptir.” 

İşletme sahibi Bünyamin Erdoğan da, şu bilgileri verdi: “Tavukçuluk, Türkiye’de tarım kesiminin en güçlü sektörlerinden biridir. Geçimini bu sektörden sağlayan insan sayısı iki milyona yakındır ve sektörün yıllık cirosu 3 milyar ABD doları civarındadır. Üretim koşulları gelişmiş ülkelerle hemen hemen aynı olmakla birlikte, ülkemizdeki piliç tüketimi gelişmiş ülkelerdeki tüketimin yarısı kadardır. Bu potansiyelin değerlendirilmesi gerekir."

Erdoğan, hijyenik ve çağın gerektirdiği özelliklere sahip modern kümeslerde, girdileri ucuza mal olan ve pazarlanmasında sorun yaşanmayan broylerler üretilmiş olacağını söyledi. Bu sayede geleneksel ev tipi tavukçuluk yerine modern işletmecilik anlayışının hakim olacağını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Böylece kümes sahipleriyle entegre firmalar karşılıklı menfaatlerini de gözetecek şekilde bir sözleşmeyle işbirliğine gideceklerdir. Entegre firmalar ekonomik kapasitede çalışabilmeleri ve işletmecilerin de yeterli düzeyde gelir sağlayabilmeleri için ihtiyaçları olan miktarda broyler bu kapalı kümeslerin varlığıyla karşılanabilecektir.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız