SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB Takımı ve MASTÖB'ün Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Genel başkanlığını eski bakan ve milletvekillerinden Ahmet Karaaslan'ın yaptığı, İstanbul merkezli olarak kurulan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)'nin organize ettiği toplantıda "Avrupa Birliği (AB) Mali Yardımları ve Avrupa Birliği Türkiye İlişkileri" anlatıldı.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Avrupa Birliği Mali Yardımları ve Avrupa Birliği Türkiye İlişkileri" konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, MASTÖB Genel Başkanı Ahmet Karaaslan, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Rektör Yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, belediye başkanları, işadamları ve birlikte davetliler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan MASTÖB Genel Başkanı Ahmet Karaaslan, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği çağrılarının, katılım demokrasi gerçeğini göz önünde bulundurarak, Malatya ve Türkiye'nin genelinde bulunan dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarını tek çatı altında toplamak olduğunu vurguladı. Karaaslan, "Asıl amaç Malatya'ya hizmet etmektir. Malatya'da bir ilki gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz bu oluşum bir çok ilin yöneticilerince takip edilmektedir. Herhangi bir siyasi partinin kuruluşu olmadığı gibi, hiçbir siyasi partinin karşısında da değildir" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de proje kültürü ile fonlama kültürünün Avrupa Birliği ile aynı seviyede olmasını çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin proje anlayışı ve proje kavrayışı Avrupa Birliği ile uyumlu hale gelmeli. Yerel yönetimlerimizin, sivil toplum kuruluşları ile kamu kuruluşlarımızın, KOBİ'lerin, bu konuya her zamankinden daha çok önem verme mecburiyetleri var" diye konuştu.

Avrupa Takımı Üyesi ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Can Baydarol, "8 Kasım İlerleme Raporu Işığında Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinin Geleceği" konusunda bir konuşma yaptı. Baydarol, 12 Eylül 1962 tarihli Ankara Anlaşması'na İsmet İnönü'nün imzasının, AB başvurusunu altında da Turgut Özal'ın imzasını bulunduğunu hatırlattı. Baydarol, Avrupa Birliği sürecindeki önemli iki gelişmede imzası olan iki ismin de Malatyalı olduğunu kaydetti. Baydarol, CHP'lilerin Avrupa Birliği ile ilgili muhalefetleri karşısında, "Allah aşkına gidin de şu Ankara Anlaşması'nın altındaki imzaya bakınız" ifadelerini kullandı.

Baydarol, zaman zaman iktidar ve muhalefet çekişmesinde dış politikanı malzeme yapıldığını anlatarak, "Emin olun o zaman Türkiye'yi bir yarar çıkmıyor, karşı taraf ise bundan fayda sağlıyor. Son dönemlerde de hassas dış siyaset konularımız var" dedi.

Toplantıda, daha sonra Avrupa Takımı Üyesi ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde görevli İnci Atac, Avrupa Birliği Mali Yardımları konusunda, Avrupa Takımı Üyesi Dr. Esma Elden ise Gıda Güvenliği ve İhracat konusunda açıklamalarda bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız