SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB Vatandaşlığında İlk Sıra..

A- A+ PAYLAŞ

AB'nin resmi istatistik kurumu Eurostat, 2006 yılında en çok AB vatandaşlığına geçenlerin Türkler olduğunu duyurdu.

Eurostat'ın verilerine göre, 2006'da 735 bin kişi AB vatandaşlığına geçerken Türkler 64 binle ilk sırayı aldı. AB vatandaşlığına geçişlerde Türk vatandaşlarını 48 binle Faslılar, 23 binle Iraklılar, 21 binle Ekvatorlular ve 20 binle Sırplar izledi.

Türkler AB üyeleri arasında Almanya, Avusturya ve Danimarka'da ilk sırayı, Belçika ve Hollanda'da Faslıların ardından ikinci sırayı ve İsveç'te Iraklı ve Finlilerin ardından üçüncü sırayı, Fransa, Polonya ve Romanya'da ise 4'üncü sırayı aldı.

2006'da AB vatandaşı olan 64 bin Türk'ün 33 bin 388 ile yarıdan fazlası Alman vatandaşlığına geçerken 7 bin 542'si Avusturya, 6 bin 274'ü Fransa, 3 bin 407'si Hollanda, 3 bin 204'ü Belçika, 2 bin 921'i İsveç, bin 125'i Danimarka, 36'sı Polonya ve 2'si Romanya vatandaşlığına kabul edildi. Geri kalanların da diğer ülkelerden vatandaşlık aldığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız