SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB Yetkisi Muavin Sevim'e..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, bakan ziyareti nedeniyle katılmadığı toplantıya, başkan vekili Süleyman Erkuş başkanlık etti.

Toplantıda ilk olarak AB hibe fonlarından faydalanmak üzere Malatya Belediyesi adına projeye imza atmaya, iş ve işlemleri takip etmeye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim'e yetki verilmesi konusu görüşüldü.

Meclisin MHP ve AKP'li bazı üyeleri bu yetkinin verilmesi durumunda belediyenin ne gibi yükümlülük altına gireceğini sormaları üzerine konuyla ilgili olarak meclis üyelerine Fen İşleri Müdürü ve Doğu İlleri Kalkınma Birliği (DOKAB) Teknik Koordinatörü Doğan Tarakçı bilgi verdi.

Tarakçı, Malatya Belediyesi olarak hibe fonlarından yararlanmak için 6 proje hazırlandığını bunun yanı sıra 1'de Derme Sulama Birliğince hazırlanan proje bulunduğunu belirterek, AB Birliği Hibe Fonları yetkililerinin belediye adına yürütülen projelerde Belediye Meclisi onayıyla bir görevlendirme yapılması isteği nedeniyle böyle bir yetki istendiğini belirtti.

Daha sonra bu madde ekseriyet oyla kabul edildi.

Daha sonra ücret tarifesi hakkında Gelir Müdürlüğünün teklifi görüşüldü.

Teklif içerisinde 2007 yılı bütçesinde yer verilmeyen bilardo salonlarından günlük eğlence bedeli alınması ve bu bedelin günlük 5 YTL olması görüşüldü. Bu madde görüşülürken AKP Meclis Üyesi ve ASKF Başkanı Fahrettin Eserdi Bilardo Sporunun bu salonlarda yapıldığını ve hatta şampiyonaların bile bu salonlarda gerçekleştirildiğini belirtti.

Belediye Yetkilileri ise konunun Maliye Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda bilardo salonlarının eğlence yerleri arasında gösterildiğini, daha önce hazırlanan bütçe kalemleri içerisinde Bilardo salonlarının olmaması nedeniyle bu düzenlemeyi yaptıklarını belirtti. CHP'li üye Doğan Ağdaş, bilardo salonlarının eğlence yeri olmadığını belirterek uygulamanı isteyen Maliye Bakanlığını kınadığını belirtti.

Bazı MHP'li Meclis Üyeleri de günlük alınmak istenen 5 YTL'de bilardo salonlarının kapasitesinin öngörülmediğini, bazı salonlarda 3-4 tane bilardo masası bulunurken bazılarında daha fazla masa bulunduğunu belirttiler.

Belediye yetkilileri de yönetmelikte böyle bir değerlendirmede bulunmadığını, sadece günlük ücretin Belediye Meclis kararı ile 5 ile 100 YTL arasında sınır konulduğunu, kendilerinin de 5 YTL'de karar kıldıklarını belirttiler.

Daha sonra yapılan oylamada CHP'li üyenin ret oyu verdiği madde ekseriyetle kabul edildi.

Toplantıda nikah ücretleri ile resmi kurumlardaki içme suyu bedeli de yeniden belirlendi. Buna göre Nikah Ücretleri'nde Nikah Salonu Törenli 300 YTL, Nikah Salonu Törensiz 100 YTL, Düğün Salonu, Otel ve Meskenlerde yapılacak Nikahlarda ise 600 YTL olarak alınmasına karar verildi.

Resmi Daireler, Resmi Kurumlar, Askeri Birlikler ve Askeri Hastaneler ile Okullardan alınan su bedelleri ise kanunda belirtildiği üzere İş yerlerine uygulanan tarifenin üzerinde olamayacağı için beher metreküp için 2.5 YTL yerine 2.20 YTL olarak alınmasına, Öğrenci Otobüs Bilet ücretinin uygulamadaki şekliyle 50 YKR olarak düzeltilmesine ve zamanında ödenmeyen su borçlarından alınan aylık gecikme bedelinin 2007 yılından itibaren günlük olarak uygulanmasına ve günlük % 0.09 gecikme bedeli alınmasına karar verildi.

Memur Sicil Amirleri Yönetmeliği hakkındaki Personel Müdürlüğü'nün teklifi de görüşülerek; Yönetmelikte yer alan Sicil amirleri Çizelgesi, Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürlerinin 1. Sicil Amiri Belediye Başkanı, Yine Diğer Birim Müdürleri veya Daire Baş Amirlerinin 1. Sicil Amiri Belediye Başkanı, Birim Müdür Yardımcıları veya Daire Baş Amir Yardımcılarının 1. Sicil Amiri Birim Müdürü veya Daire Baş Amiri-2. Sicil Amiri Belediye Başkanı, Birim Memurlarının da 1. Sicil Amiri Birim Müdürü ve 2. Sicil Amiri Belediye Başkanı olarak düzenlenmesine karar verildi.

Daha sonra gündemde bulunan imar konuları görüşülerek kara bağlandı.

Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısının ise 5 Ocak 2007 tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Ancak bu sürenin Kurban Bayramı tatilinin hükümet tarafından 9 güne çıkartılması halinde toplantının 8 Ocak 2007 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız