SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB Yönlendirme Kurulu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği Avrupa Birliği'ne (AB) Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu faaliyetlerine başladı.

AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu ilk toplantısını Vali Ulvi Saran başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya ilçe kaymakamları ile birlikte Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Vali Ulvi Saran yaptığı açılış konuşmasında, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kesimlerinin bir bütün olarak Avrupa Birliği Müktesebatını benimsemesi ve bu çerçevede sistemi yeni baştan ele alması için bir kurul oluşturulduğunu söyleyerek, AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu'nun kuruluşunu tamamlayarak faaliyetlerine başladığını belirtti. Vali Saran, AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu'nun 3 ayda bir toplantı yapacağını belirterek, AB Fonlarını taşra sistemi içinde daha iyi şekilde kullanılmasının bu çalışma ile daha iyi sağlanacağını vurguladı.

Toplantıda Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu hakkında bilgi vererek, İçişleri Bakanlığı'ndan genel genelge üzerine AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu'nun kurulduğunu belirterek, kurulun AB Müktesebatı ile ilgili ç alışmalar başta olmak üzere AB Fon ve mali kaynaklarından azami yararlanma, proje süreçleri için gerekli idari ve insan kaynakları kapasitesinin oluşturulması, AB İletişim Stratejisi çerçevesinde sağlıklı bir kamuoyu oluşturulması gibi çalışmalarda bulunmak gibi görevleri olduğunu söyledi.

Özcan, 2004 -2010 yılları arasında AB Fonlarından Malatya'da toplam 97 projenin kabul edildiğini ve bu projelerin toplam tutarının 20 milyon 440 bin Avro, sağlanan hibe miktarının da 16 milyon 224 bin Avro olduğunu aktardı. Malatya'da AB Projeleri konusunda 6 proje ile Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin birinci sırada olduğu aktarıldı.

Toplantıda kurul çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız