SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Abacı'dan Basın Konferansı

0
Güncellendi - 2017-10-30 18:39:18
Abacı'dan Basın Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Nihat Abacı, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce düzenlenen konferansta, mesleki deneyimlerini genç iletişimcilerle paylaştı. Gazeteciliğin ne olduğu, mesleğin zorlukları, yazılı ve görsel basının tarihsel gelişimi hakkında özet bilgiler aktaran Abacı, gazeteci olmak isteyen gençlere kendilerini her konuda geliştirmeleri ve donanımlı olmaları tavsiyelerinde bulundu.

İnönü üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi salonunda düzenlenen konferansa, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Fatma Nisan, İletişim Fakültesi öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Konferans öncesi kısa bir konuşma yapan İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Barış Yılmaz, yerel basının bir ülkenin demokratikleşme seviyesini gösteren en önemli unsurlardan biri olduğunu belirterek “Çünkü sadece ulusal bazda değil, yerel bazda da haberlerin insanlara ulaştırılması, dikkat çekici noktaların vurgulanması ve bir anlamda yönetenlerin halk arasında denetlenmesi adına çok önemli bir görev üstleniyor. Bunu da son derece önemsiyoruz. Biz de İletişim Fakültesi ve Gazetecilik Bölümü olarak bu konuya son derece önem veriyoruz. Özellikle uygulamalı bir alan olarak gazeteciliğin sadece sınıf ortamında teorik bilgilerle yeterli kalmayacağını düşünüyoruz ve bu anlamda da elimizden geldiğince öğrencilerimize bunun uygulamalarını göstermeye çalışıyoruz” dedi.

“Bu mesleğin temelinde fedakarlık ve objektiflik var”

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Barış Yılmaz’ın konuşmasından sonra konferansa geçildi. Yaygın ve yerel medyada 25 yıl boyunca gazetecilik yaptığını ve bu mesleğin temelinde fedakarlık ve objektiflik olduğunu söyledi.  Gazetecilik yapmak isteyen gençlere kendilerini geliştirme ve donanımlı yetiştirmelerini tavsiye eden Abacı, “Gazetelerin hepsinin temelinde fedakarlık, objektiflik ve doğruluk vardır. Gazetecinin demokrasinin teminatı altında olması gerekiyor. Çünkü vatandaş ile yöneticiler arasında köprü görevi görür.  Gazeteci halkın sesi demektir. Gazetecilikte bilgi birikimi, kabiliyet her zaman gereklidir. Gazeteci tarafsız ve hızlı olmalı. Toplumun gözü, kulağı ve sesi olan basın toplumun yararına da gözeterek haber yapmalıdır” dedi.

Malatya’daki yerel basının durumu, karşılaştığı zorluklar ve BİK’in kuruluş amacına da değinen Abacı, BİK’in amacının Anadolu basınının gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Abacı, 41 ilde BİK’in şubesinin bulunduğunu, diğer 40 ilde ise valiliklerin bu görevi yürüttüğünü hatırlattı. BİK olarak, KOSGEB, İş-Kur ve kalkınma ajansları aracılığıyla gazetelere destek olduklarını ve eğitimler sunduklarını kaydeden Abacı, BİK’in gazeteci derneklerine yılda bir kez karşılıksız para yardımı, faizsiz kredi, muhtaçlık ve ölüm yardımı da yaptığını aktardı.

“15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde önemli görevler üstlendi”

Özellikle yerel basının yaşadığı tüm ekonomik zorluklara karşın büyük fedakarlık örneği sergileyerek demokrasi ve halk için çalıştığını kaydeden Abacı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız olmasında ve demokrasi mücadelesinde basının çok büyük katkısının olduğunu söyledi.

Konferansın sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal tarafından Nihat Abacı’ya plaket takdim edildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız