SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Abartmaya Gerek Yok!."

0
Güncellendi - 2016-08-30 19:49:29
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, iki haftada 6 puan aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, bunun devamını getirmek zorunda olduklarını söyledi.

Samsunspor karşılaşması sonrasın gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, “Mersin İdmanyurdu maçını da kazanmıştık, Samsunspor maçını da kazandık. Ama inanın ilk maçlar çok zor oluyor. Mersin İdmanyurdu maçını kazandıktan sonra kendi seyircimizin önünde galip gelmek istiyorduk. Tabi bir yandan baskı da yaratıyor, kendi seyircinizin önünde galibiyetin devamının gelmesi gerekiyordu. En önemlisi o 3 puandı” dedi.

Buz, Samsunspor karşısında zaman zaman iyi futbol oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Hak ettiğimiz bir galibiyetti. Tabi ki futbolda maçı koparamazsanız, 1-0 tehlikeli bir skordur. Duran bir topta da öyle bir an gelebilir. Ancak pozisyonlarımız vardı. Net pozisyonlar yakaladık. Özellikle güzel oynadığımız pozisyonlarımız vardı. Zaman zaman iyi futbol oynadık ama tabi eksiklerimizde vardı. Her şeyden evvel Malatya’ya ve bu güzel seyirciye galibiyet hediye etmek en güzeliydi. İki maçta 6 puan almak çok önemliydi. Takımda 6 futbolcu kaldı, diğer arkadaşlarımız yeni ama potansiyelli bir takımımız var. Çalışarak üzerine koyacağız. İnanın çok çalıştık, çokta çalışmak zorundayız. Mersin İdmanyurdu maçında alınan galibiyet sonrası ‘abartmanın bir anlamı yok’ dedim. Ama rakiplerimize baktığınız zaman kolay maçlar oynamıyoruz. Mücadele etmek durumundasınız. İkinci maçımızı kazandığımız için çok mutluyuz.”

Taraftarların takıma büyük destek verdiğini dile getiren Buz, galibiyeti taraftarlara armağan etti.

Tecrübeli teknik adam, taraftarların güzel bir destek verdiğini ifade ederek, “Statta güzel bir ambiyans vardı. Hak ettiğimizi düşünüyoruz. Samsunspor’a da başarılar diliyorum. Herkes ilk maçlarda puanlar almak istiyor. Tabi ki 3 puan için mutluyuz ama bu maçı unutup, önümüze bakacağız. Arkadaşlarım çok iyi çalıştı onlara birkaç gün izin vereceğim. Birkaç sakat futbolcumuz var onlarda kendilerine gelecektir ve Denizlispor maçına kadar hazır olacağımızı düşünüyorum. Buna da inanıyorum. Cenabı Allah çalıştığınız zaman veriyor. Ben temiz duygularla buraya geldim. Beni de tanıyorsunuz. Bu takıma bir şeyler vermek istiyoruz. Güzel bir takımımız var. İnşallah hedeflediğimiz noktaya Play-Off’a girip, inşallah Süper Ligi görmek istiyoruz. Erken olsa dahi önemli puanlar aldık, mutlaka bunun devamını getirmeliyiz” diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, takımda geçen sezondan 6 futbolcu kaldığını, takıma katılan birçok futbolcunun ikinci kez birlikte bir lig maçına çıktıklarını belirtti.

Geçen sezondan takımda kalan 4-5 futbolcunun Samsunspor maçında sahada olduğunu kaydeden Buz, “Takımın omurgasının üzerine koyduk. Mallorca’dan Pereira transferi çok iyi oldu. Çok güzel bir mücadele ortaya koydu. Hep birlikte iyi transferler yaptık ve güzel bir maç izledik. Takımda herkes çalıştı. Biz takım olmak istiyoruz. Tabi takım olmak kolay değil, çalışıyoruz. Yüzde söyleyemem ama her maç bizi ileriye götürecek. Önemli olan puanları alıp, yolumuza iyi bir şekilde devam etmek” diye konuştu.

Buz, alternatifli bir kadro ya sahip olduklarını belirterek, “İyi ki böyle bir durum var. Sağıma soluma baktığımda oyuna aldığım futbolcular skora zenginlik getirebilir. Sinan, Amuta, Rahman Buğra iyi futbolcular. İyi bir kadromuz var. Bütün arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. Ama sadece iki maç oynadık, abartmaya gerek yok. Yalnız bu durum güzel ve bize yakışıyor” dedi.

“Oynadığımız futbol çok değerliydi”

Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, sahada oynadıkları futbolun kaybettikleri 3 puandan daha değerli olduğunu belirtti.

Yeni Malatyaspor karşısında pozitif bir futbol izlettirdiklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, “Aldıkları üç puandan dolayı Yeni Malatyaspor’u tebrik ediyorum. Kendi futbolcularımı özellikle tebrik ediyorum. Müsabakanın hakemlerini tebrik ediyorum. Kimsenin hakkını yemeden dört dörtlük maç yönettiler. Sahada mücadelenin hakkını verdi. Yeni Malatyaspor samsunsahada güzel işler yaptılar. Kendi futbolcularıma tekrar teşekkür ediyorum. Bu kadar dezavantaja rağmen üst düzey mücadele örneği ortaya koydular. Sahada oynadıkları futbol, kaybettiğimiz üç puandan daha değerliydi. Futbolda iyi futbola değil gole puan veriliyor. Bu sezonun başındaki ilk maçta bizim gelecek haftalarda ne kadar eksiğimiz olursa olsun, ne kadar sakat futbolcularımız olursa olsun, ne kadar transfer yasağımız olursa olsun bizim takımın doğru ve düzgün yolda olduğunu gösteriyor. Utanılacak bir futbol oynamak teknik adam olarak ne bana nede futbolcularıma yakışır. En azından bu sahaya gelen Malatyaspor’lu taraftarlar buradan mutlu ayrılmışlardır. Pozitif bir futbol izlettirdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Korkukır, futbolcularını ortaya koydukları mücadeleden dolayı tebrik ederek, şunları söyledi:

“Bir takım zor durumdayken karakterli bir duruş sergilerseniz eğer bana göre o kulüpte çalışmak çok büyük keyiftir. Bunu başarmak en büyük mutluluk. Kolayı başarmayı herkes yapar. Milyonlar harcayarak şampiyon olursan, sen şampiyon olmuyorsun. O zaman o milyonlar şampiyon oluyor. Böyle zorlu bir süreçten geçerek, mücadele ediyoruz. Ben önemli bir şehrin teknik direktörüyüm. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Bu bana onur ve gurur veriyor. Sezon başında çok teklif aldım ama ben Samsunspor’u tercih ettim. Sezon başında 8 tane futbolcu alt yapıdan futbolcu aldım. Bugün hepsi de sahadaydı. Hatta sol kanatta oynayan Ramazan Özcan hayatının ikinci profesyonel maçına çıktı. Ben bu futbolcularımla başarıyı yakalarsam, büyük bir mutluluk yaşayacağım.”

Ferdi DURDU, Mehmet GÖRESİYE, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ayvalı (7 yıl önce)
    hep destek olmalıyız malatyamız süper olcek İnşaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • izmir bosch servisi (7 yıl önce)
    Şu Kesinki İrfan hoca taktir edilecek insan Hemen havaya girmeyelim hedefe yavaş yavaş....
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    il dışındakiler olarak bir de şu maçları izleyebilsek! şaka gibi, haberler çıkıyor ama konunun muhatabı federasyon veya trtden lütfedip bir açıklama yapan dahi yok. ilginç gerçekten. sanırım bu sene böyle sürüp gidecek. bir özet bile izlettirmeyecekler bize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (7 yıl önce)
    Hoca dogru soyluyor oynadigimiz iki takimda gecen yilki u 21 kadrosuyla sahadaydi bir cok oyuncu kaybedip transfer yapmadilar
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Havaya girmeden şımarmadan aynen böyle devam. İşin sonu inşallah 1. lig olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (7 yıl önce)
    Helal olsun engin hoca gibi hocalar olursa futbol gelisir skor a dayali futbol turk futbolunu ayaklara dusurdu
    0
    0
    Yanıtla