SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Abartmayın Ama Dikkatli Olun'

A- A+ PAYLAŞ

Veteriner Hekim Levent Gülcan, kene konusunda yaşanan tedirginliğe değinerek, "Eğer kene ısırmasıyla insanlar hemen ölseydi, toplu ölüm haberleri alırdık" dedi.

Veteriner Hekim Levent Gülcan, yaptığı açıklamada, kenenin son yıllarda ülke gündeminde yoğun bir yer tuttuğunu belirterek, "İnsanlarımızın da kene konusunda çok büyük bir korkusu var. Aslında insanlarımız kene konusunda yeterli bilgiye de sahip değil. Esasında hastalığı yapan keneler değil, kenelerin taşımış olduğu bir virüs. Şunu hiçbir zaman unutmayalım, her kene bu hastalığı taşımıyor.

İnsanlarımız bu korku içerisinde yaşıyor. Piknik alanlarına evcil hayvanlarıyla birlikte gitmeye çekiniyorlar. Bence korkmadan gidebilirler. Kene eskiden de hayatımızda vardı. Köylerde insanları ahırlarda hayvanlarını yemlerken günde 2-3 kene ısırır. Eğer kene ısırmasıyla insanlar ölseydi, toplu ölümlerle karşılaşırdık. Tabii insanlar bu tür durumlarda doktora görünmeli ancak çok fazla panik yapılmamalı" şeklinde konuştu.

Bazılarının kene korkusu yüzünden evcil hayvanlarını dışarıya çıkarmaya çekindiklerini kaydeden Gülcan, "Evcil hayvanlar için belirli aşılar var. Eğer düzenli aralıklarla bu aşıları yaptırırlarsa kedi ve köpeklerin üzerinde pire ve kene varsa dökülüyor ve üzerlerine uzunca bir süre bu hayvanların gelmesi önleniyor. Dolayısıyla evcil hayvanlarımız da bu hastalıktan korunmuş oluyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız