SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ABD 200, Dedemin Ahırı 235 Yıllık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:31:28
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Konya’da katıldığı programdaki konuşmasında 200 yıllık Amerika tarihine esprili bir yaklaşımda bulundu. Bakan Güllüce geçmiş yıllarda gerçekleştirdiği bir Amerika ziyaretinde kendisine anlatılan 200 yıllık tarih için “Benim köyümdeki dedemden kalan ahırın yapılışı üzerinden 235 sene geçmiş” şeklinde esprili bir yorumda yaptı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Konya’da katıldığı, Çevre ve Şehircilik Mevzuatı Uygulamaları ve Sorunları Toplantısı’nda Amerika tarihine esprili bir yorum yaptı. Konya Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlen toplantıda Bakan Güllüce, ülke olarak çok geri kaldıklarını söyleyerek, “Biz bir sıçrama yapmak zorundayız. Çok çalışmak zorundayız. Çok geri kalarak 300 yıl ıskalamışız. Bu son 10-15 yılda bu açığı kapatmak için koşuyoruz ama yetmiyor. Biz 1000 yıldır bu topraklardayız. Hep garnizon toplumu olmuşuz. Üreten bir toplum olamamışız. Tekin olmayan bu topraklarda kalmanın 1000 yıldır bedelini ödemişiz. Bu tekin olmayan topraklarda kalmak güçlü olmakla ve garnizon toplumu olmakla gerekiyordu o günlerde. Bugün de çok geçersiz değildir. Hala bizi şark meselesi olarak gören, bizim Anadolu’da oluşumuzu şark problemi olarak gören bir dünya var karşımızda. Zaten ecdadımızda bu topraklara dünyada hiçbir yerde olmayan bir isim vermiştir. Bu isim Anadolu’dur. Dünyanın hiçbir yerinde vatanın ismi hiç ‘ana’ değildir” dedi.

AMERİKAN BELEDİYE BAŞKANINA TARİH DERSİ

Geçmiş yıllarda Amerika’ya yaptığı bir ziyaretten bahseden Bakan Güllüce, “Ben belediye başkanıyken Amerika’nın bir şehrine gittim. Belediye başkanı aldı bizi tarihi yerlere götürdü. Adam başladı bize tarihi nutuk atmaya. Oranın ne kadar tarihi bir şehir olduğunu anlattı. Zaten senin geçmişin 200 sene. Her tarafın tarih olsa ne olacak. Ama bize öyle bir hava atıyor ki aklınız durur. O zaman dedim bak mister; ‘Türkiye’den birisi geldiği zaman sakın ne tarihten bahset ne de tarihi binadan... Benim babam Erzurum’daki Güllüce Köyündendir. Geçenlerde bu köye gittiğimde dedemden kalma ahırı gördüm. Ahırın üzerinde yapım tarihi var. Ahırın yapılış tarihinden bu yana 235 sene geçmiş. Biz o ahıra tarihi demiyoruz. Onun için Türkiye’den biri geldiği zaman sakın tarihten bahsetmemesi gerektiğini anlattım. Teknolojiden, uzaydan bahset ama tarihten bahsetme’ dedim” ifadelerini kullandı.

Bakan Güllüce’nin bu yorumları salonda gülüşmelere yol açtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız