SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Askeri Suçsuzmuş!..

A- A+ PAYLAŞ

ABD ordusunun yaptığı soruşturma neticesinde, ABD’nin kasım ayında Felluce’ye düzenlediği büyük saldırı sırasında bir camide silahsız üç direnişçiyi katleden Amerikan askerinin suçsuz bulunduğu bildirildi.

Amerikan NBC televizyonunda yer alan habere göre, NBC televizyonu tarafından görüntüleri de yayınlanan katliamı gerçekleştiren Amerikan askerinin olayı soruşturan General John Sattler tarafından suçsuz bulunduğu kaydedildi. Haberde, General Sattler’in söz konusu askerin olayda nefsi müdafaa yaptığını ileri sürerek herhangi bir suçlamada bulunmadığı bildirildi.

Felluce’deki sokak çatışmaları sırasında Amerikan askerleri bir camiye girmiş ve camide daha önceden yaralanmış dört direnişçiyi bulmuşlardı. Bu silahsız direnişçilerden üçü bir Amerikan askeri tarafından açılan ateşle öldürülmüştü.

General Sattler’in yaptığı soruşturma neticesinde, Amerikan askerinin camideki yaralı direnişçilerin bubi tuzağı kurma ihtimalinden korktuğu için hayati tehlike endişesiyle ateş açtığını ve bunun bir nefsi müdafaa olduğu sonucuna vardığı kaydedildi.

Bu arada, camide bulunan yaralı dördüncü direnişçiyi öldüren bir diğer Amerikan askeri konusundaki soruşturmanın ise hala devam ettiği belirtiliyor. Haberde, Amerikan askeri makamlarının Irak’taki camilerin direnişçiler tarafından cephanelik olarak kullanıldığına inandıkları da ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız