SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ABD Bakana İzin Vermeyecek!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:10:39
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , Cumhuriyet Gazetesi  ve  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliği ile organize edilen “Dış Politika ve Füze Kalkanı” panelinde bir konuşma yaparak Füze Kalkanı ile ilgili gerçekleri açıkladı.
 
Ağbaba ,Çağdaş Cumhuriyet Söyleşileri Projesi kapsamında düzenlenen “Dış Politika ve Füze Kalkanı” konulu panele katılarak, Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer ile birlikte katılımcılara dış politika konusunda yaşanılan gelişmeleri değerlendirdi. Söyleşinin oturum başkanlığını ÇYDD Gençlik Birimi’nden Serap Emir yaptı.
 
Utku Çakırözer, başta Suriye olmak üzere  Türkiye’nin dış politikası ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, CHP Malatya Milletvekili Ağbaba da Kürecik’e kurulan Füze Kalkanının Türkiye’nin dış politikasına etkilerini değerlendirdi.
 
Ağbaba , kalkanın kurulacağı haberlerinin duyulmasının ardından özellikle İran ve Rusya’nın arka arkaya Türkiye’yi tehdit ettiklerini belirterek,  “ ancak yetkililerin sesi çıkmıyor” dedi. Ağbaba, konuşmasında “Füze kalkanı ile ilgili bugüne kadar resmi açıklama yapmaktan kaçıyorlar. Hepimiz gelişmeleri ABD’li yetkililerin  açıklamalarından öğreniyoruz. Böyle ülke yönetimi olur mu? Böylece kimin kimi yönettiği ortaya çıkıyor. Kalkanın kurulduğunu, faaliyete geçtiğini, ABD askerlerinin çalışmaya başladığını ABD’liler açıklıyor. AKP Hükümeti ise yapılanları  gizlemeye çalışıyor” dedi.
 
Ağbaba, 10 Mart tarihinde  10  CHP’li kadın Milletvekili ile Kürecik’e giderek üsse girmek istediklerini, ancak buna izin verilmediğini belirterek “Ama Kürecik’e gidişimizin en önemli sonucu, orada dalgalanan NATO bayrağının kaldırılması oldu. NATO Bayrağını biz gidince  kaldırdılar. Artık Kürecik’te Türk bayrağı dalgalanıyor. Kürecik’ten geldikten sonra, Cumhurbaşkanına, Başbakana, Genel Kurmay Başkanlığına ve  Milli Savunma Bakanlığı’na talebimizi yazılı olarak ilettik. MSB’lığı yazıya cevap verdi. ‘Talebiniz uygun bulunmamıştır’ dediler. Kendi topraklarımıza girmek için izin vermiyorlar. Göreceksiniz,  Milli Savunma Bakanı Kürecik’te ki üsse girmek istesin, ABD  ona da  izin vermeyecek.” dedi.
 
Ağbaba konuşmasının sonunda “Biz iktidara geldiğimizde bu proje anlaşmalarıyla birlikte iptal edilecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız