SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Başkonsolosu MHP'de

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:37
ABD Başkonsolosu MHP'de
A- A+ PAYLAŞ

ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza, Kültür Ataşesi Susan Wilson ile beraber  İnönü Üniversitesi Prof. Dr Cemil Çelik’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şahiner, Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilal Genç de yer aldı. İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi adına Malatya’da çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunduklarını belirten ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza, İnönü Üniversitesi ile karşılıklı işbirliği içerisinde olmayı önemsediklerini ifade etti ve Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e beraberinde getirdiği Amerikan edebiyatı klasiklerinden seçme eserler hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, bağışlanan eserlerin İnönü Üniversitesi kütüphanesinde öğrencilerin istifadesine sunulacağını söyledi ve ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza ile Kültür Ataşesi Susan Wilson’a hediye verdi.

MHP'Yİ ZİYARET..

ABD Başkonsolosunun Milliyetçi Hareket Partisi'ne yaptığı ziyaretle ilgili olarak da, partiden şu bilgi verildi:

"İlimize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Amerika Birleşik Devletleri nin (ABD) Adana konsolosu John L. Espinoza, Basın Kültür Ataşesi Susan Wilson la birlikte MHP Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. Malatya da 3 gündür bir dizi ziyaretlerde bulunduğu ve bu kapsamda siyasi parti temsilcilerinide ziyaret ettiğini ve görüş alışverişinde bulunmak istediğini söyledi

MHP İl Başkanı Av. Arif Yıldız ise Sayın Konsolos un ülkemizin misafiri olduğunu , örf ve adetlerimize göre misafir olarak ağırlanmaktan memnun olduklarını ve ABD nin bir Nato ülkesi olması hasebiyle müttefik bir devlet olduğunu belirtti."

EL İŞİNE İLGİ..

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Basın Kültür Ataşesi Susan Wilson'la ile birlikte çeşitli ziyaretler amacıyla geldiği Malatya’da Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile birlikte Yeni Cami karşısında bulunan el işi ürünleri mağazasını gezerek, büyük ilgi gösterdiği el işi ürünleri inceledi. Burada el işi ürünleri satın alan Espinoza, daha sonra Kent Konseyi Kadın Meclisi’ni ziyaret etti. Kent Konseyinde Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ve Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Espinoza, Malatya’yı daha yakından tanımak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. ABD-Türkiye ilişkilerinden bahseden ve Türkiye’nin giderek büyüyen bir ülke olduğunun altını çizen Espinoza, görev süresi boyunca mevcut ilişkileri pekiştirmek amacında olduğunu söyledi. Bu bağlamda kadınlarla ilgili çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten Espinoza, “Tüm fikirleri bir araya getirerek daha objektif siyasi ve ekonomik politikalar yapmak istiyoruz” dedi.

Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ise, Kadın Meclisi olarak yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti. Kadınların Malatya’daki eğitim, sosyal yaşantı, iş hayatı profilinden de bahseden Dirikolu, “Kadın Meclisi olarak tüm Malatya kadınlarını kucaklayan bir yapımız var” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza’ya kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız