SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD 'Bu Üniversiteyi' Pek Sevdi!

A- A+ PAYLAŞ

Eski rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, Türkiye'yi ilgilendiren iç ve dış konulara ilişkin eleştirilerine ve tepkilerine muhatap olan, bu nedenle Hilmioğlu'nun 8 yıllık görev süresince üniversiteye hiç uğramayan ABD'li yetkililer, yönetim değiştikten sonra İnönü Üniversitesi ile sıcak ilişkiler kurma çabalarıyla dikkat çekiyor.

ABD'nin Adana Başkonsolosu Daria Darnell'in 2 Ekim'deki ziyaretinden 1 ay kadar sonra, ikinci ABD'li ziyaretçi, ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Brad Horn oldu.

İhlas Haber Ajansı, bu son ziyarete ilişkin olarak şu haberi geçti:

"ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Brad Horn, Malatya İnönü Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'i makamında ziyaret eden ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Brad Horn, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'nda ortaya konan bilimsel ve akademik gelişmeleri yerinde görmek ve katkıda bulunmak için ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Yabancı Diller Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Selahattin Bakan'ın da hazır bulunduğu ziyarette, ABD Büyükelçiliği'nin üniversiteye verebileceği bilimsel ve akademik desteklerin üzerinde duruldu.

ABD Büyükelçiliği'nin, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'nda yeni kurulacak olan kütüphaneye İngilizce kitap temin edeceği bildirildi. Bununla birlikte üniversitelerarası akademisyen değişimi çerçevesinde Yabancı Diller Bölümü'nde iki ABD'li eğitimci gönderilecek. Ayrıca 2010 yılı yaz döneminden itibaren başlamak üzere akademisyenlere yönelik yaz eğitim kursları düzenlenecek. Böylelikle Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı, yapılacak olan bu çalışmalarla birlikte daha da kaliteli bilimsel ve akademik çalışmalara imza atmış olacak.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Brad Horn'a ziyaretlerinin anısına Geleneksel El Sanatları Bölümümüzce hazırlanan çini bir tabak hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız