SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Dışişleri Bakanı'ndan Sürpriz Irak Ziyareti

A- A+ PAYLAŞ

Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Iraklı yetkilileri, Irak Anayasası'nın hazırlanması için kurulan komisyonda Sünnilerin yeterince temsil edilmediği konusunda uyardı.
Ziyaretine kuzeydeki Erbil kentinden başlayan Rice, Selahaddin kentinde de Kürdistan Demokratik Partisi lideri Mesud Barzani ile görüştü. Buradan başkent Bağdat'a geçen Rice, Başbakan İbrahim Caferi, Devlet Başkanı Celal Talabani, İçişleri ve Savunma bakanlarıyla görüşmelerde bulundu.

Güven mesajı

Rice, Caferi ile düzenlediği basın toplantısında, Caferi'nin liderliğinden çok etkilendiklerini belirterek, "Iraklı yöneticilerin liderliklerine ve Irak halkına hizmet edeceklerine büyük güvenim var. Ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümü için biraz sabırlı olmak gerek" dedi. Rice, Irak Anayasası'nın hazırlanması amacıyla parlamento tarafından kurulan komisyonda Sünnilerin yeterince temsil edilmediğini vurgulaması üzerine Caferi de, Sünnilerin siyasi sürece katılımlarının artırılması için yollar arayacaklarını söyledi. Bu arada Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ise, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, Rice'ın ziyaretinin ABD'nin, Irak'taki saldırılardan sorumlu tutulan Sünnilere ulaşma çabasının bir parçası olduğunu kaydetti.

Rice, Iraklı yetkililerle, siyasi süreci ilerletmek ve artan saldırıları engellemek için alınacak önlemler ile Irak'ın yeniden inşası konularını da görüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız