SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Elçisi Demiş ki..

A- A+ PAYLAŞ
 
ABD Büyükelçisi Francis Riccardione, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede Kürecik’e kurulacak NATO Radarı’ndan elde edilecek istihbaratın İsrail’le paylaşılacağına yönelik iddiaları yalanlamadı. Tam tersine ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Müttefiklerimizle istihbarat paylaşımına kısıtlama getirilmesi söz konusu değil’ şeklindeki açıklamasını teyit etti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone ile yaptığı görüşmede, büyükelçinin Kürecik Beldesi’ne kurulacak Füze Kalkanı Sistemi konusunda dile getirdikleri iddiaları doğruladığını belirterek ‘Radarla elde edilecek istihbaratın sadece NATO’ya bağlı ülkelere değil, başka ülkelere de gideceğini bilin’ dedi. 
 
Hürriyet Daily News Gazetesi’nin 50. Yıl Resepsiyonu’ndan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün CHP Genel Merkezi’nde ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. 
 
ABD Büyükelçisi Ricciardone ile yaptığı görüşmenin gündem maddelerinden birinin Akçadağ’ın Kürecik beldesine konuşlandırılacak olan Füze Kalkanı Sistemi olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmede radarla elde edilecek istihbaratın İsrail’le de paylaşılacağına yönelik kaygılarında haklı olduklarını öğrendiklerini söyledi. 
 
ABD Büyükelçisi Ricciardone’ye Kürecik’te konuşlandırılacak NATO radarı konusunda Pentagon ve Brüksel’den birbiri ile çelişen açıklamalar yapıldığını hatırlattığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Görüşmemizde Füze Kalkanı konusunda bizim kaygılarımızın gerçek olduğunu bir kez daha öğrendik’ dedi. 
 
Gazetecilerin bu sözlerini biraz daha açmasını istemeleri üzerine ise Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İzin verirseniz bu konuya girmeyeyim. Büyükelçiye özellikle Malatya’ya konuşlandırılacak radar üssü ile çelişkili açıklamaları anımsattım. Bana ‘Eğer hükümetiniz izin verirse biz birçok bilgiyi sizinle paylaşabiliriz. Önemli bilgilerimiz var’ dedi.  Ama Kürecik’teki radarla elde edilecek istihbaratın sadece NATO’ya bağlı ülkelere değil, başka ülkelere de gideceğini bilin. Daha önce yapılan açıklamaların gerçek olduğunu bir kez daha öğrendim’ diye konuştu. 
 
Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri Büyükelçi Riccardione’nin görüşmede radar istihbaratının İsrail’le paylaşılacağına dair daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin yaptığı ilk açıklamaları teyit ettiğini gösteriyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız