SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Giderek Fakirleşiyor !

A- A+ PAYLAŞ
 
Fakirliğin son 10 yılda ABD’nin birçok bölgesinde giderek arttığı ve eğitim, güvenlik ve halk sağlığı için tehdit haline geldiği bildirildi.
 
Brookings Enstitüsünün araştırmasına göre, ABD kentlerinin aşırı yoksul mahallelerinde yaşayanların sayısı son 10 yıl içinde 3’te 1 oranında arttı. Bu bölgelerde yaşayanların yüzde 40’ının, ABD’de 4 kişilik bir aile için belirlenen yoksulluk sınırının altında yaşadığı kaydedildi. ABD’de 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı yıllık 22.314 dolar seviyesinde bulunuyor.
 
İstatistiklere göre, son yıllarda ABD’deki eyaletlerin ve kentlerin neredeyse tamamında yoksullaşma oranında artış meydana geldi. Bu artış özellikle 2009 yılında en üst seviyeye ulaştı. Yoksul nüfusun yüzde 40’ı büyük kentlerin dışında, özellikle banliyölerde yaşamaya başladı.
 
ABD’nin Ortabatı bölgesi artan fakirlikte başı çekiyor. Ülkenin güneyindeki kentler Ortabatı bölgesini takip ediyor. Fakirliğin en yoğun yaşandığı ABD kenti Teksas eyaletindeki McAllen. Onun ardından yine aynı eyaletteki El Paso ve Tennessee eyaletindeki Memphis geliyor. Ohio eyaletindeki Toledo kenti ise fakirleşme artış hızında El Paso’nun önünde birinci sırada bulunuyor.
 
Brookings Enstitüsünün ABD nüfus sayımı istatistiklerinin değerlendirildiği raporunda, yoksul grupların yaşadıkları kente dağılmak yerine belli mahallelerde toplandığını, bunun da suç oranlarının artmasında, sağlık ve eğitim imkanlarının azalmasında ve işsizlik sorununda büyük pay sahibi olduğu belirtildi.
 
Raporda ayrıca, ABD’de 6,5 milyon çocuğun yoksulluk sınırının yarısı kadar geliri olan evlerde yaşadığı ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız