SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Görüntüleri Yayınladı

0
Güncellendi - 2017-04-08 03:46:10
ABD Görüntüleri Yayınladı
A- A+ PAYLAŞ

ABD’nin vurduğu Suriye rejimine ait Şayrat Hava Üssü'nün Tomahawk füzeleri ile vurulduğu görüntüleri yayınlandı.

ABD Başkan Donald Trump yönetimi bu hafta 100’den fazla insanı öldüren kimyasal silah saldırısının ardından Beşar Esad’a nasıl bir misillemede bulunacağını düşünürken Başkan Trump, Suriye’ye karşı bir askeri faaliyetin ipuçlarını vermişti. Üst seviye askeri liderlerin başkanla füze saldırısı dahil olmak üzere seçenekleri tartıştığı açıklanmıştı.

RUSYA'NIN TEPKİSİ..

ABD'nin Suriye'ye yönelik operasyonlarını değerlendiren Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, ABD'nin bu saldırıyla Rusya ile çatışmanın eşiğine geldiğini öne sürdü.

Suriye'nin ABD füzeleri ile vurulması sonrası Facebook hesabından açıklamada bulunan Medvedev, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin meşru hükümetiyle öfkeli bir şekilde mücadele edeceğinin görüldüğü kaydetti.

Medvedev, "Trump yönetimi, DEAŞ'a karşı ortak mücadele sergilemek yerine Suriye'deki meşru hükumetle öfkeli bir şekilde mücadele edeceğini gösterdi. Saldırı, uluslararası hukuk normları ihlal edilerek ve BM'nin onayı olmadan düzenlendi. Ayrıca ABD'ye yönelik bir saldırıyla ilgisi olmayan bir askeri operasyon için ABD Kongresi'ne ön bildirimde bulunulmadı" dedi.

Medvedev, "Hiç kimse seçim öncesi vaatlerin değerini abartmıyor, ancak bir edep sınırı var. Seçimlerin ardından mutlak bir güvensizlik oluştu. Tamamen bozulan ilişkilerimiz açısından son derece üzücü bir durum. Teröristler ise elbette cesaretlendi" diye yazdı.

Trump'ın ABD'deki siyasi düzene bağlı olduğunu kanıtladığını da ifade eden Medvedev, Trump seçildikten iki buçuk ay sonra mevcut düzene ayak uydurduğu kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız