SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD- Güney Kore Ortak Tatbikatı

0
Güncellendi - 2017-08-22 02:42:04
ABD- Güney Kore Ortak Tatbikatı
A- A+ PAYLAŞ

ABD ve Güney Kore, her yıl tekrarlanan ortak askeri tatbikata başladı.

ABD ve Kuzey Kore arasında, Pyongyang'ın geçen ay iki adet kıtalararası balistik füze denemesi yapması ve Guam Adası açıklarını vurma tehdidi sonrası gerginlik devam ederken, Güney Kore ile ABD ortak askeri tatbikatı başladı. ABD ile Güney Kore arasında 1953 yılında başlatılan karşılıklı savunma anlaşması gereği geleneksel hale gelen bu tatbikatta tank manevraları ve gerçek cephane ile atışların yapılmayacağı, askerlerin bilgisayar simülasyonları ile karar verme yeteneklerini test edeceği belirtildi.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, askeri tatbikatların “Şu anda herhangi bir düzeyde müzakerelerin parçası olarak masada olmadığını” ve planlandığı şekilde ilerleyeceğini söyledi.

ABD'nin 17 bin 500 askerinin ve 50 bin Güney Kore askerinin katıldığı tatbikatların 10 gün sürmesi bekleniyor. ABD ve Güney Kore tatbikatların savunma amaçlı olduğunu vurguladı.

KUZEY KORE BARAJ KAPAKLARINI AÇINCA..

Bu arada Kuzey Kore'nin uyarıda bulunmadan Güney Kore sınırındaki bir barajın kapaklarını açması sonucu, Güney Kore'de suların tehlikeli seviyeye ulaştığı bildirildi.

Kuzey Kore'nin, Güney Kore ile arasındaki Hwanggang Barajı'nın kapaklarını uyarıda bulunmadan açması, Güney Kore’nin Injim Nehri'ndeki Pilseung Köprüsü altında suların 6 metre yükselmesine yol açtı. Suların 7,5 metreye ulaşmasının krize yol açacağı ifade edilirken, Güney Kore yetkilileri su yüksekliğini gözlemlediklerini söyledi. Kuzey Kore’nin baraj kapaklarını açarak su salmasının Güney Kore’nin aynı bölgesinde yaşayanlar için ölümcül tehlike arz ettiği de kaydedildi.

2009 yılında Kuzey Kore’nin baraj sularını salması sebebiyle Güney Kore vatandaşı 6 kişinin öldüğü hatırlatıldı. Ölümlerin ardından Kuzey Kore'nin baraj kapaklarının açılmasından önce Güney Kore’ye haber verme sözü vermiş olduğuna dikkat çekildi.

Washington, Seul- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız