SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD: ''Irak'a Tek Yanlı Askeri Müdahale Sorunu Çözmez''...

A- A+ PAYLAŞ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'a Türkiye'den veya başka bir ülkeden gelebilecek tek yanlı bir askeri müdahalenin, herhangi bir sorunu çözmeyeceği görüşünü dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Casey, Irak'a olası müdahale konusunun Türkiye'de yeniden tartışıldığının hatırlatılması ve Washington'un görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi:

"PKK'nın, çözümlenmesi gereken gerçek bir tehdit olduğuna biz de inanıyoruz, Irak hükümeti de inanıyor. Bu yüzden, PKK ile ilgili konularda Türk ve Irak hükümetleriyle birlikte çalışması için General (Joseph) Ralston'u özel temsilci olarak atadık. PKK'dan kaynaklanan bu tehdidin çözümlenmesinin en iyi yöntemi, kesinlikle biz, Türk hükümeti ve Iraklılar arasındaki işbirliğinin sürdürülmesi. Irak'a Türkiye'den veya başka bir yerden yönelebilecek tek yanlı bir askeri eylemin, herhangi bir sorunu çözebileceğini kesinlikle düşünmüyoruz."

Sözcü Casey, "Türk hükümeti ve Irak hükümeti, PKK'nın yol açtığı soruna karşı birlikte çalışmalı. Biz de onlarla çalışmaya niyetliyiz. Bu konuda hepimizin birlikte çalışmasının önemli olduğuna inanıyoruz.

Bunun anlamı da şu: Bu ülkeler tarafından yapılması gereken her şey, işbirliği içinde, iyi komşuluk ilişkileri ruhuna göre yapılmalı" diye konuştu.

Casey, "Ankara'daki saldırıyı ve diğer şiddet eylemlerini kınıyoruz. Bu saldırıda masum insanlar yaşamını yitirdi ve masum insanlar yaralandı. Kalplerimiz bu kişilerle birlikte ve Türk halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Kesinlikle bir terör veya şiddet eylemini haklı gösterebilecek hiçbir gerekçe olamaz" dedi.

Sözcü, Türkiye'deki siyasi duruma değinirken de "Türkiye'nin demokratik kurumlarını ve liderlerini tamamen destekliyoruz. Cumhurbaşkanının ve diğer liderlerin kim olacağına Türk halkının karar verebilmesini istiyoruz. Türkiye'yi kimin yöneteceğine ilişkin kararları vermesi gereken o (Türk halkı)" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız