SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD İran Devrim Muhafızlarını, İran ABD Ordusu'nu Terör Listesine Aldı

0
Güncellendi - 2019-04-09 01:09:38
ABD İran Devrim Muhafızlarını, İran ABD Ordusu'nu Terör Listesine Aldı
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları'nı yabancı terör örgütü olarak tanıdığını açıkladı. Trump, bu eylemin ABD’nin İran rejimi üzerindeki baskısının kapsamını ve miktarını önemli ölçüde genişleteceğini ifade etti. Bu arada, İran da, ABD Merkez Kuuvetleri ile ona bağlı tüm askeri birlikleri terör örgütü ilan etti.

TRUMP'UN İRAN KARARI..

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları'nı resmen terör örgütü olarak tanıdığını duyurdu. Trump ayrıca, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı özel kuvvetler olan Kudüs gücünü de yabancı terör örgütü listesine dahil edildiğini belirtti. Trump, Dışişleri Bakanlığı liderliğindeki bu eşi benzeri olmayan adımın İran’ı yalnızca terörizm sponsoru devlet olarak tanımadığını ayrıca Devrim Muhafızları’nın aktif olarak terörizmin içerisinde yer aldığı, terörizmi finanse ettiği ve devlet yönetim aracı olarak desteklediği gerçeğini kabul ettiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin bir hükümetin parçasını ilk kez yabancı terör örgütü olarak tanıdığını belirten Trump, bunun İran’ın eylemlerinin diğer hükümetlerin eylemlerinden farklı olduğu gerçeğinin altını çizdiğini ifade etti. Trump, ayrıca bu eylemin ABD’nin İran rejimi üzerindeki baskısının kapsamını ve miktarını önemli ölçüde genişleteceğini sözlerine ekledi. Trump, “Eğer Devrim Muhafızları’yla iş yapıyorsanız terörizmi finanse etmiş olacaksınız. Bu eylem Tahran’a terör desteğinin ciddi sonuçları olduğu konusunda açık bir mesaj veriyor.” dedi.

İRAN'IN KARŞI HAMLESİ..

İran Milli Güvenlik Konseyi, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) ve ona bağlı tüm askeri birlikleri terör örgütü ilan etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütü ilan etmesinin ardından İran Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahatpişe, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) bir kaç saat içerisinde terör örgütü listesine alınacağını açıklamıştı. İran Milli Güvenlik Konseyi yayınladığı bildiride, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) ve ona bağlı tüm askeri birliklerin İran tarafından terör örgütü listesine alındığını resmen duyurdu.

Washington, Tahran- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız