SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Konsolosluğu'nun Katkısıyla

A- A+ PAYLAŞ

ABD'nin Adana Konsolosluğu ile İnönü Üniversitesi'nin birlikte organize ettiği "The Arı Roland Jazz Quartet" topluluğu konseri 19 Nisan Pazartesi akşamı gerçekleştirildi.

Konsere ilişkin olarak üniversitenin internet sitesinde şu bilgi yeraldı:

"A.B.D Adana Konsolosluğu ile üniversitemizin birlikte organize ettiği caz konseriyle The Arı Roland Jazz Quartet topluluğu öğrencilerimizle buluştu.

Adnan Saygun Konser Salonumuzda düzenlenen konsere öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi cazın büyülü dünyasına götüren grup ayakta alkışlandı."

ABD topluluğunun konseri hakkında daha sonra üniversiteden yayınlanan basın bülteni ise şöyle:

"İnönü Üniversitesi’nin ikinci büyük konser salonu niteliğinde olan Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu 300 kişilik kapasitesi ve sanatsal çalışmaların rahatça sergilenebileceği sahnesi, teknik ve modern fiziki alt yapısıyla, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nden sonra ikinci büyük salon niteliğini taşıyor.

Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu’nun açılış törenine Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Barosu Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, Polis Okulu Müdürü İbrahim Azcan, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ile öğrencilerin katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Karkın, hem eğitim hem de sanatsal aktivitelerin icrası anlamında gerçekleştirilecek çalışmaların rahatlıkla yapılabileceği böylesine muhteşem bir salona kavuşmuş olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti. Prof. Karkın, halkımıza nitelikli sanatı götürecek elemanlar yetiştirmek adına çaba harcayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan bu güzel salonumuzun açılışına ilk etkinlik olarak uluslararası bir müzik topluluğunun konseriyle başlıyoruz. Tabii yerel müziğimizi unutturmayacağız ama müziğin, sanatın, bir tarafı yerel öbür tarafı evrenseldir. İşte bunun kanıtı olarak yeni açtığımız konservatuar salonumuzda A.B.D’den gelen bir grup eserlerini icra edecek. Bu salonun uluslararası bir konserle açılmış olması da ayrıca bizleri mutlu ediyor.”

İnönü Üniversitesi’nin her geçen gün yeni gelişmelere imza attığını belirten Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, “Bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel aktiviteler açısından gelişimini her geçen gün daha ileriye götürmesi hepimiz mutlu etmektedir. Sanat evrensel bir dile sahiptir. İnönü Üniversitesi bu evrensellik içerisinde gerçekleştireceği sanatsal etkinliklerle kendisini gerek ulusal gerekse uluslar arası gündeme taşıyacaktır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz konser salonumuzun gerçek anlamda gençlerimize sanata açılımlarını sağlayan bir işlev görmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konsere katılan Adana Amerikan Konsolosluğu Kültür Basın Ataşesi Debra Lo ise, müzik severlerin cazı sevdiğini hissettiğini belirterek, “İzleyicilerin cazı çok sevdiğini düşünüyorum. Sanatçılarımız da, onlara cazı dinletmekten çok keyif alıyorlar. Her türlü kültürel etkinlikle bir köprü oluşturuluyor.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonun ilk etkinliği olan The Arı Roland Jazz Quartet Topluluğu konseri izlendi.

A.B.D. Adana Konsolosluğu ile üniversitemizin birlikte organize ettiği konserde performansları ve repertuarlarına aldıkları Türkçe parçalar ile izleyicilerin beğenisini toplayan grup üyeleri, İnönü Üniversitesi’nde bulunmaktan çok keyif aldıklarını söylediler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız