SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Konsolosu Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana 2. Konsolos Andrew Wilson, Malatya'daki ziyaret programı kapsamında Valiliğe, Belediyeye, bazı dernek ve vakıflara ziyaretlerde bulundu.

ABD Adana Başkonsolosluğu 2. konsolosu Andrew Wilson, İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi ile CEM Vakfı Şubesi'ne ziyaretlerde bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretler esnasında polis çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Konsolosun, turizmle ilgili bir toplantı nedeniyle Antalya'da bulunan Vali Halil İbrahim Daşöz'e vekalet eden Vali Yardımcısı Bayram Öz'ü de makamında ziyaret ettiği öğrenildi. Konsolosun, üniversiteyi de ziyaret etmek istediği, rektör olmadığı gerekçesiyle bu ziyaretin gerçekleşmediği öğrenilirken, Battalgazi ilçesinde incelemelerde bulunduğu da haber alındı.

BELEDİYE..
Başkonsolosun Belediye Başkanı Cemal Akın'a yaptığı ziyaretle ilgili Belediye Basın Bürosu bülteni de şöyle:

"..Amerika Birleşik Devletleri Adana 2. Konsolosu Andrew Wilson, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

21 Kasım Salı günü gerçekleşen ziyaret sırasında ABD Adana 2. Konsolosu Andrew Wilson, Malatya’yı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “15 aydır Türkiye’de görev yapıyorum. Daha önce Malatya’dan transit geçerken uğramıştım. Ama her vesileyle Malatya kayısısından alıyorum. Hatta Amerika’da bulunan anneme de kuru kayısınızdan gönderiyorum. O da kayısınızı çok sevdi.

Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler çok uzun bir geçmişe dayanmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri de gerçekten Türkiye’yi bu bölgede kendisine en yakın, en önemli müttefiki olarak görmektedir” dedi.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Ortadoğu’da güçlü bir Türkiye’nin; Ortadoğu, Avrupa ve Amerika için, Dünya barışı için elzem olduğu kanaatindeyim” dedi.

Malatya kayısısının dünyanın en iyi kayısı olduğunu da belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 80’ini Malatya tek başına karşılamaktadır. Ama, üreticilerimiz kayısıdan arzu ettiğimiz geliri elde edememektedirler. Bunun için de Malatya Belediyesi olarak gayret gösteriyoruz” dedi.

Öte yandan günün anısına Belediye Başkanı H. Cemal Akın, ABD Adana 2. Konsolosu Andrew Wilson’a kristal kayısı maketi ve kayısı hediye etti.."

Bu arada, ziyaret sırasında, Belediye Başkanı, konsolosun ABD'de bulunduğunu belirttiği annesini kastederek, "teyzemiz" dediği konsolosun annesinin kayısı ihtiyacını Malatya Belediyesi olarak gönderebileceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız