SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Konsolosuna Şok Sözler!..

A- A+ PAYLAŞ

ABD'nin Adana 2. Konsolosu Andrew Wilson'a, mutad bölge ziyaretlerinden sonuncusunda geldiği Malatya'da uğradığı Ziraat Odası'nda soğuk duş.. İki hafta önce Oda başkanlığı görevini üstlenen Bayram Polatbaş, ABD'yi insan haklarını ihlal etmekle suçladı ve mesajının ABD Başkanı Bush'a iletilmesini konsolostan istedi.

2. Konsolos Wilson, odayı ziyareti sırasında, “Ziyaretimin sebebi kendileriyle tanışmak ve ayrıca bölgenin tarım potansiyeli hakkında bilgi edinmek. Sayın başkanımızın da bana verdiği bilgiye göre Malatya, dünya kuru kayısı üretiminde çok önemli bir yer almakta ve kayısı dünya genelinde de çok sevilen bir ürün.”dedi.

Ziraat Odası Başkanı Polatbaş da, daha sonra konsolosun "donuk" bir ifadeyle dinlediği sözleri sarfetti. Polatbaş, “Amerikan Konsolosunun ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duydum. Dünya kayısı kenti Malatya’ya gelmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Malatya denildiği zaman halkın yüzde 90’ı çiftçilikle uğraşıyor.

Ben kendilerine sayın başkan Bush’a iletmesi için, Irak’ta yapılan katliamları burada sayın konsolosun huzurunda kınıyorum. Dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışan Amerika Birleşik Devletleri dünyada insan haklarını ihlal ediyor. Biz de Malatya çiftçisi olarak bundan çok rahatsızlık duyuyoruz.

Biz Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, Alevisiyle Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle bir yumruk halindeyiz.

İçinde bulunduğumuz hafta Büyük Çanakkale Zaferi’ni kutladığımız hafta. Türkiye’nin 81 ilinden binlerce şehit verdik. Çanakkale’de şehit olanların 643’ü Malatyalı, 2 binin üzerinde Diyarbakırlıdır.. “diye konuştu.

FOTOĞRAF: (Soldan Sağa) ABD konsolosunun tercümanı, ABD 2.Konsolosu Wilson ve Ziraat Odası Başkanı Polatbaş (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız