SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ABD, NATO'ya Tahsis Etti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:44
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında imzalanan mutabakat zaptı ile Kürecik Beldesi’ne kurulan Erken Uyarı Radarı Üssü’nün kuruluş sürecinden başından bu yana üssün Amerika ile ilişkisinin olmadığını ve üssün NATO tarafından kurulduğu yönündeki hükümet tezleri, yine hükümet tarafından çürütülüyor. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kürecik’deki Füze Kalkanı Sistemi’nin en önemli ayağı olan Erken Uyarı Radarı’nın Amerika tarafından NATO’ya tahsis edildiğini açıkladı. 

Aylık olarak yayımlanan Savunma ve Havacılık Dergisi’ne Türkiye’nin savunma politikalarına yönelik açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin NATO’nun faaliyetlerine aktif ve kapsamlı katkıda bulunduğunu belirterek, bu kapsamda Malatya Kürecik’de balistik füze tehdidine karşı bir savunma sistemi geliştirilmesi için Erken Uyarı Radarı kurulduğunu hatırlattı. 

Bakan İsmet Yılmaz, bugüne kadarki hükümet tezlerinin aksine, ilk defa Kürecik’deki üste konuşlandırılan Erken Uyarı Radarı’nın ABD tarafından NATO’ya tahsis edildiğini açıkladı. Bakan Yılmaz, "ABD tarafından NATO’ya tahsis edilen Erken Uyarı Radarı’na Malatya, Kürecik ev sahipliği yapmaktadır. Sözkonusu radar 2012 yılı itibariyle operasyonel hale getirilmiştir” dedi.

Muhalefet partileri, iktidardan bağımsız siyaset bilimci, uluslararası ilişkiler uzmanı ve stratejist akademisyenler tarafından ‘Temel amacı, İsrail’in güvenliğini sağlamak’ olarak belirtilen Füze Kalkanı Savunma Sistemi’nin en önemli ayağı olan Kürecik’deki Erken Uyarı Radar Üssü, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile ABD Ankara Büyükelçisi arasında Eylül 2011 tarihinde imzalanan mutabakat zaptına dayanılarak kurulmuştu. 

Haber: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız