SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Okulları İçin Burs

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi öğrencilerine Amerika'da yüksek öğrenim ve dil eğitimi hakkında bilgi verildi.

Amerika'da faaliyet gösteren ve Türkiye'de irtibat büroları bulunan Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı yapılarak öğrencilere Amerika'da ücretsiz ve objektif danışmanlık hizmet verilmesi konusunda bilgiler verildi.

Fulbright İstanbul İrtibat Bürosu'nda görevli Akademik Danışman Mevlüde Bakır'ın yaptığı sunumda öğrencilere Fulbright Eğitim Komisyonu hakkında bilgiler verdi. Bakır, sunumunda amaçlarının kültürel değişim programları ile ülkeler arasındaki barış ve karşılıklı anlayışa katkıda bulunduğunu belirterek, "Bütçemiz hem Amerikan hükümetinden hem de Türk hükümetinde karşılanıyor. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu olarak herkese ücretsiz ve objektif danışmanlık hizmeti sunmak bizim temel amacımız. Bu ücretsiz danışmanlık hizmetinden neler kastediyoruz kısaca bundan bahsedelim. Öncelikle Amerika'da eğitim görmek istiyorsanız bizlere mail veya İstanbul ve Ankara'daki merkez ofislerimize gelerek bizlere başvuruyorsunuz. Okul araştırmaları, okullara yazacağınız niyet mektupları Fulbright bursları ve Fulbright burslarına başvurmak istemiyorsanız size uygun burslarımız hakkında sizleri bilgilendiriyoruz. Bunların hepsini ücretsiz olarak öğrencilerimize sunuyoruz. Amerika'daki okullara başvururken neden o okullara başvurduğunuza dair bir niyet mektubu yazmanız gerekiyor. Bu niyet mektupları sizin o okullara başvurmanızda çok önemli bir kriteri teşkil etmektedir. İşte bu konuda Fulbright Eğitim Komisyonu sizlere bu niyet mektuplarında yardımcı olarak sizlerin Amerika'daki okullara girmenizde önemli oranda yardımcı oluyor. 2009'da kuruluşunun 60. yılını kutlayan Fulbright Eğitim Komisyonu'nun Türk ve Amerikan hükümetlerinin ortak fonlarından sağlanan burslarından, 1949'dan bu yana, 1000’den fazla Amerikalı ile 3000'den fazla Türk öğrenci ve araştırmacı faydalanmıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız