SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'ABD Referanslı Oyuncu İşi..'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata'dan "açılım" diye adlandırılan çalışmalara tepki geldi. "Perde değişti, oyuncular değişti ama oyun yine aynı oyun. Türk milletini birbirine düşürmek isteyen ABD referanslı oyuncular oyuna alındı ve rollerini oynuyorlar." diyen Günata, "harita ve bayrak üzerinde tartışmayı kabul etmeyeüceklerini" söyledi.

Günata, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Türkiye’de herkesin sistemden kaynaklanan sorunları ve sıkıntıları mevcut. Sorunlar müşterek. Herkes bir şekilde etkileniyor. Gönül ister ki herkes mutlu ve müreffeh olsun.

Son günlerde malum “demokratik açılım” adı altında bir sürü laf ediliyor, herkes konuşuyor. Ama bu kadar lafa rağmen Kürt açılımının ne olduğunu bir türlü anlayamadık.

Merak ediyoruz; gelinen bu noktada Kürtlerin ne sorunu varmış, hangi demokratik açılım hangi sorun için isteniyor? Bir Türk’ün sahip olduğu hangi hakka bir Kürt sahip değil? Bu sorunun bir cevabı var mı? Kürt’ün Türk’ten ayrı bir kültürü varsa onu da yaşasın. Ancak bu farkı önce bize de göstersinler de biz de görelim.

Tarifi olmayan bir şeyin çözümü olabilir mi? Tüm bu yaşananlar bir şeyi bizlerin gözleri önüne seriyor; sorun olarak bahsedilen şey aslında Türk’ü Kürt’ten ayırma sorunudur.

Milli kimliğimizi etnik kimliklerle karıştırmamak lazım. Türk kimliği tüm etnik kimliklerin üzerindedir. Etnik aidiyetler milli kimlik için bir engel ya da sorun değil, olsa olsa zenginliktir.

Şu konu net olarak anlaşılmalıdır ki; elinde silah, mayın olanlar asla muhatap alınamaz. Akan kanı durdurmak için akan kanın müsebbibi olan örgütün istekleri doğrultusunda pazarlık yapmakla barış ve demokratikleşme olmaz. Her şeyden önce suçlu cezasını çekmelidir. Önce birileri yaptıklarının hesabını vermeli.

Kan akmasın, analar ağlamasın demek güzel tabiî ki. Ama bu kan neden akıyor, analar neden ağlıyor bunu iyi görmek lazım. Tam bir akıl tutulması yaşanıyor. Hesap verme konumunda olanlar, hesap sorar hale geldiler, akıl verir konuma yükseldiler. Çözüm örgütün ve katillerin silah bırakması, adalete teslim edilmelerindedir. Siyasi irade öncelikle bu konuları ele almalı ve şartları sağlamalıdır. Şehit ailelerinden kaçarak, ABD’nin oyalamalarına ve politikalarına teslim olmakla bu iş nihayetlendirilemez.

Türkiye’nin sorunu etnik aidiyetlerle değil, demokratik kılıf altına gizlenmiş ihanet odaklarıyladır. Kürt açılımı oyunu Kürtlerden çok terör örgütü ve onun yan kolu olan siyasi partiye açılımdır. Kürt adı kullanılarak terör örgütü ve yandaşları ödüllendirilmektedir.

Bu millet Müslümanları birbirine düşüren İngiliz ajan Lawrence’yi tanıdı. Perde değişti, oyuncular değişti ama oyun yine aynı oyun. Türk milletini birbirine düşürmek isteyen ABD referanslı oyuncular oyuna alındı ve rollerini oynuyorlar.

Dün “terörist demezlerse, terör örgütü demezlerse onlarla görüşmem” diyenlere bir gecede nasıl bir ilham geldi de alelacele görüşmeler başladı? Yetmedi o hızla ruhban okulunun açılma zemininin sağlanması için adalarda papazlar ile bir araya gelindi.

Burada mütedeyyin vatandaşlarımıza da seslenmek istiyoruz; deniliyor ki bu demokratikleşme sürecine destek verirseniz elimiz kuvvetlenir ve sizlerin başörtüsü, katsayı sorunu gibi engellerinizi ortadan kaldırmak için fırsat yaratılmış olur. Dini özgürlüklerin elde edilmesi için bir fırsat yaratılmış olur. Aman ha aman. Sakın böyle bir oyuna gelmeyin. Bu işlerin arakasındaki İslam düşmanı batılı devletler mi sizin haklarınızı verecek? Dünyanın dört bir yanında Müslüman kanı dökenler mi senin başörtüne özgürlük verecek? Bu süreci sizlerin desteği ile atlatıp, kardeşi kardeşe düşürürler de sonra bir bakarsın ne başörtüsü kalmış, ne namus, ne toprak. Lütfen bu oyunu görün.

Biz şunu bilir şunu söyleriz; millete karşı ve Yüce Allah’a karşı sorumluyuz. Laga lugayı bilmeyiz. Haritamız ve bayrağımız üzerine tartışma kabul etmeyiz.

Bugün devlete ve devlet adamlarına saygısından ötürü millet olan biteni sabırla takip etmektedir. Bu oyunu millet bozacaktır.

Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in dediği gibi “Biz et ve tırnak gibiyiz. Bir Türk bir Kürt kadar Kürt, bir Kürt bir Türk kadar Türk’tür”. Bu böyle biline. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız