SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Sonrası İlk Temas

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD’nin muharip askerlerini 1 Eylül tarihi itibariyle çekmeye başlamasının ardından Irak’la ilk teması dün yaptı.

Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’yle Başbakanlık Merkez Bina’da yaklaşık 1 saat görüştü. Erdoğan, referandum sonrası ilk konuğu olan Haşimi’yi Başbakanlık girişinde karşıladı. Oldukça sıcak bir karşılamanın ardından Erdoğan ve Haşimi objektiflere gülümseyerek poz verdi. Haşimi iki eliyle Erdoğan’ın ensesinden sarılarak “Merhaba” dedi.

Hükümeti konuştular

Görüşmede ağırlıklı olarak Bağdat’taki hükümet kurma çalışmaları ele alındı. Ankara, mart ayında yapılan seçimlerden bu yana Irak’taki tüm siyasi aktörlerle yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. Bu kapsamda Erdoğan referandum öncesi son görüşmesini yine Haşimi’yle 7 Haziran’da İstanbul’daki Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Zirvesi’nde yapmıştı.

Korumalara GMC’ler geldi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın araç konvoyundaki güvenlik önlemleri artırıldı. Bu kapsamda Erdoğan’ın konvoyunda binek araçların yerine ABD’den sipariş edilen 10 GMC cip kullanılmaya başlandı. Dünyanın en güçlü arazi araçlarından biri olan GMC Yukon’un, yaklaşık 250 bin TL’lik fiyatı, Başbakanlığa tanınan vergi indirimiyle 100 bin TL’ye düştü. Böylelikle 10 cip için toplam 1 milyon TL ödendi. Yeni alınan cipler, Ford Mondeo araçların yerine geçecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız