SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD, S&P'ye 'Hesap' Sordu.!

A- A+ PAYLAŞ
ABD'nin Sermaye Piyasası Kurulu SEC, ülkenin kredi notunu düşüren S&P'ye soruşturma başlattı. SEC, kuruluşa notu indirirken uyguladığı hesaplama tekniğini sordu.
ABD'de Sermaye Piyasası Düzenleme Kurulu (SEC), ABD'nin kredi notunu ilk kez düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) ile ilgili soruşturma başlattı.
 
Wall Street Journal'ın haberine göre, SEC, S&P'ye, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu ''AA ''ya indirirken uyguladığı hesaplama tekniğini sordu.
 
Önceden bilgi sızdırılması olasılığını da değerlendirecek olan SEC, S&P'den, ABD'nin notunun indirileceğini önceden bilen kişilerin listesini de istedi.
 
ABD Hazine Bakanlığı sözcüsü S&P'nin kararının ardından yaptığı açıklamada, kuruluşun ABD'nin kredi notunu ''AA ''ya çekme kararını ''hatalı'' olarak değerlendirerek, S&P'nin ABD'nin kamu harcamalarındaki kesintiye yönelik 2 trilyon dolarlık yanlış hesaplama yaptığını ve hatalı bir karar verdiğini belirtmişti.
 
BİLGİ SIZMIŞSA LİSANSINI KAYBEDECEK
Kredi Derecelendirme Kuruluşları Reform Yasası'na göre, bir kredi derecelendirme kuruluşunun, resmi açıklama yapmadan önce bilgi sızdırması halinde, lisansını kaybedebilme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.
 
NOTU İLK KEZ DÜŞÜRMÜŞTÜ
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), 5 Ağustos tarihinde dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu, tarihinde ilk kez düşürerek ''AA ''ya çekmiş, kredi not görünümünü ise ''negatif'' olarak belirlemişti.
 
Kuruluş, bir kademelik not indirimine gerekçe olarak ülkenin büyüyen bütçe açığı ve artan borç miktarını göstermiş, not görünümünü ise ''negatif'' olarak belirleyerek, 12-18 ay içinde ikinci bir not indirimi yapabileceği uyarısında bulunmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız