SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ABD Ortak Değil, Yeni Tehdit.."

0
Güncellendi - 2016-03-06 04:13:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da konuşan Fırat Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Amerika stratejik müttefik değil, yeni tehdittir” dedi.

Türk Ocağı Malatya Şubesi tarafından Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansa Malatya Vali Yardımcısı Şamil Horasanlı, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, BBP İl Başkanı Sema Altuntaş, Muhtarlar Odası Başkanı Mustafa Eren, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Korkmaz, Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Necdet Narin, Türkeli Akademik Düşünce Topluluğu Başkanı Doç. Dr. Hasan Aydemir, Hukukçular Derneği Başkanı Necati Karabay, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ender Hıdıroğlu ve Telafer, Musul, Kerkük, BayırBucak'tan gelen temsilciler ile konuklar katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öztürk (üstteki fotoğrafta sağ baştaki), Ortadoğu olarak adlandırılan coğrafyanın dünyanın adeta kalbi niteliğinde olduğunu belirterek, bölgenin petrol haricinde başka nedenlerden dolayı da küresel güçlerin ilgi odağında olduğunu söyledi. Ortadoğu’nun dini, tarihi ve ekonomik nedenler dolaysıyla her zaman odakta olan bir coğrafya olduğunu ifade eden Öztürk, “Petrolün olmadığı dönemlerde bile bu bölgede güç savaşlarının olduğunu görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Amerika'nın stratejik müttefik değil, yeni tehdit olduğunun altını çizen Öztürk, Türkiye’nin güney sınır tahkimatında bir hata olduğunu, Kilis-Azez hattını açık tutmak üzerine kurulu bir stratejinin sığ bir strateji olduğunu ifade etti. Öztürk, “Mevcut sınırlarımızı korumanın yolu sınır tahkimatının Paris'ten, Moskova'dan, Londra'dan yapılmasıdır” diye konuştu.

Sunum sonrası soru cevap kısmına geçildi. Dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan Prof. Dr. Öztürk’e program sonunda Vali Yardımcısı Şamil Horasanlı tarafından kayısı hediye edildi.

iha- Bülten

b4

MALATYA TÜRK OCAKLARI TARAFINDAN ORTADOĞU KONFERANSI DÜZENLENDİ. (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

MALATYA TÜRK OCAKLARI TARAFINDAN ORTADOĞU KONFERANSI DÜZENLENDİ. (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Selahattin Sarıoğlu (8 yıl önce)
    Hoca, "Petrolden önce de Ortadoğu böyle herkesin gözünün üstünde olduğu yerdi" dedi. Önemli bir belirleme.
    0
    0
    Yanıtla