SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Türkiye'ye Yönelik Saldırıları Kınadı

0
Güncellendi - 2018-02-02 04:50:26
ABD Türkiye'ye Yönelik Saldırıları Kınadı
A- A+ PAYLAŞ

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenize, terör örgütü YPG’nin Kilis'e yönelik roket saldırılarına ilişkin, “PKK’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarını elbette ki kınıyoruz ve bu tehdidin etkisini minimuma indirmek üzere Türkiye ile çalışıyoruz” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenize ve Pentagon Sözcüsü Dana White düzenledikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. McKenzie, YPG’nin Kilis’e yönelik roket saldırılarına ilişkin, "Türkiye’ye yönelik her saldırıyı kınıyoruz. Bu spesifik saldırı ile ilgili bilgim yok. Ancak PKK’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarını elbette ki kınıyoruz ve bu tehdidin etkisini minimize etmek üzere Türkiye ile çalışıyoruz” diye konuştu

McKenize, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) gönderdikleri ağır silahlarla ilgili olarak, silahların terör örgütü DEAŞ’la mücadelenin tamamen sona ermesinden sonra toplanacağı ifadelerini kullandı.

“Türkiye’den operasyonu sınırlamasını talep ettik”

Pentagon’un baş sözcüsü Dana White “Zeytin Dalı Harekatı” ile ilgili olarak, “Türkiye’den operasyonu sınırlamasını talep ettik” dedi. Operasyonu DEAŞ’la mücadelede “dikkat dağıtan bir şey” olarak nitelendiren White, “Türkiye bir NATO ülkesi ve meşru kaygıları var” dedi.

PKK’nın Pentagon tarafından da terör örgütü olarak tanındığını ifade eden White, “Türkiye’nin kaygılarını anlıyoruz” dedi.

Washington, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız