SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD ve Rusya Soğuktan Dondu!

A- A+ PAYLAŞ

Amerika ve Rusya’da kar yağışı ve tipi yaşamı felç etti. New York'taki JFK ve La Guardia havaalanları ile New Jersey'in Newark havaalanı uzun süre uçuşlara kapalı kaldı. ABD’de yaşamı aksatan etkili soğuk ve yağışlı hava dalgası Kanada’ya ulaştı.

Yoğun tipi nedeniyle görüş uzaklığının sıfıra indiği New York'ta, en az 2000 uçuş iptal edildi, 3 havaalanı uçuşlara kapatıldı. Noel tatili nedeniyle başka kentlere giden ve evlerine dönmek isteyen çok sayıda yolcu, yerel havaalanlarında saatlerce beklemek zorunda kaldı. New York havalimanları saatler sonra yeniden ulaşıma açılabildi.

New York'ta uçuşlar dışında tren ve metro seferlerinde de aksadı. Kentte metro seferlerinin bazıları iptal edilirken, sabah işe gitmek için metroya binen pek çok kişi de gecikmeler yüzünden saatlerce metroda kaldı. Kentte kar kalınlığı Central Park'ta 50 santimetreye ulaştı.

Amerika'nın güney eyaletlerinde yağan kar özellikle tatilde olan çocukları mutlu etti. Alabama, Mississippi ve Kuzey Carolina beyaz örtüyle kaplandı. ABD'nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta’nın, 128 yıl sonra ilk kez Noel'i kar yağışı ile karşıladığı belirtildi.

Etkili yağış ve soğuk kar hava trafiğinin yanı sıra demir ve karayolu ulaşımını da vurdu. Kent merkezlerinde kar kalınlığı 40 santimetreyi geçerken, uzmanlar olumsuz hava koşullarının süreceği uyarısını yaptı. Kuzey Carolina, Virginia, Maryland ve New Jersey’de olağanüstü hal ilan edildi. Aşırı kar yağışı, Amerika’nın doğusunda hayatı felce uğratsa da uzun Noel tatilini fırsat bilip, karın tadını çıkaranlar da görüldü.

ABD'nin kuzeyinde günlerdir etkili olan soğuk hava dalgası Kuzey'e yöneldi. Hızı saatte 150 kilometreye kadar çıkan ve ABD'nin doğu kıyılarını vuran, hava trafiğini felç eden, elektrik kesintilerine yol açan kar fırtınası, Kanada'nın doğusuna ulaştı. New Brunswick ve Quebec eyaletlerini vuran kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığının yer yer 50 santimetreye kadar ulaştı. Kanada'nın başkenti Ottawa ve ülkenin diğer iki önemli kenti Toronto ve Montreal'de uçuşların iptal edildi.

New York'taki JFK ve La Guardia havaalanları ile New Jersey'in Newark havaalanı tipinin sona ermesinin ardından yeniden açıldı.

RUSYA DA FELÇ

Rusya’nın başkenti Moskova’da dondurucu soğuklar ve kar yağışı hava trafiğini felç etti. Ülkenin en büyük uluslararası havalimanı Domodedovo, yoğun kar yağışı ve elektrik kesintisi nedeniyle uzun süre ulaşıma kapalı kaldı. Buradaki yüzlerce uçuş iptal edilirken, havaalanında binlerce yolcu mahsur kaldı. Uzun süren bekleyişler gerginliklere yol açtı. Sivil havacılık yetkilileri, hava trafiğinin yarından sonra normale dönebileceğini bildirdi. Moskova’nın ikinci büyük havalimanı Şemeretyevo’da da uçuşların bir bölümü, uçaklar için kullanılan buz çözücü sıvının tükenmesi nedeniyle iptal edildi.

Moskova’da kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle elektrik hatları donarken, binlerce eve elektrik verilemedi. Elektrik hatlarının kopması nedeniyle şehir merkezindeki tramvay seferleri de aksadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız