SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD ve Rusya'ya İran Resti !

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:42:54
ABD ve Rusya'ya İran Resti !
A- A+ PAYLAŞ
 
İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman: İran konusundaki kararımız onları (ABD ve Rusya) ilgilendirmez.
 
Rusya, nükleer programını bahane ederek İran'a saldırı planı içinde olan İsrail'i uyardı. Rusya Dışişleri Bakanı yardımcısı Gennady Gatilov, böyle bir saldırının tüm uluslararası ilişkileri altüst edeceğini söyledi..
 
ABD DE UYARDI
 
CNN televizyonuna bugün konuşan ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey de İsrail'in İran'a yönelik saldırısının bu ülkenin, Amerikan güçlerinin üslendiği Basra Körfezi veya Afganistan'daki ABD hedeflerine yönelik misillemede bulunmasına yol açmasından kaygı duyduğunu ifade ederek; “Bizim boğuştuğumuz sorun budur ve bunun sebebi de bu noktada İran'a saldırı düzenlemenin akıllıca olmadığı kanaatinde olmamızdır” dedi.
 
İNGİLTERE'DEN ABD VE RUSYA'YA DESTEK
 
ABD ve Rusya'nın bu açıklamalarına İngiliz Yayın Kurumu BBC'ye konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'den de destek geldi. Hague, İsrail'in İran'a saldırmasının ciddi sonuçları olacağını belirterek, olası İsrail saldırısının “akıllıca bir şey olmayacağını” vurguladı.
 
ABD VE RUSYA'YI İLGİLENDİRMEZ
 
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ''yabancı ülkelerin baskısının'' İran'la ilgili kararlarını etkilemeyeceğini söyledi. İsrail'de yayın yapan Kanal 2 televizyonuna konuşan Lieberman, Amerika ve Rusya'nın, İran'a muhtemel bir saldırı konusunda İsrail'in kararını etkilediği yolundaki iddialarla ilgili olarak, ''Bu onları ilgilendirmez'' diye konuştu.
 
Lieberman, ''İsrail vatandaşlarının güvenliği, İsrail devletinin geleceği, bu İsrail hükümetinin sorumluluğundadır'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız