SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de 11 Eylül Skandalı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:47:29
ABD'de 11 Eylül Skandalı...
A- A+ PAYLAŞ

Savunma Bakanlığı Pentagon'un hazırladığı rapor, skandalı su yüzüne çıkardı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 11 Eylül kurbanlarından bazılarının cesetlerinin yakıldığı ve küllerinin çöpe atıldığı belirlendi.
Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın 11 Eylül kurbanları ile ilgili olarak hazırladığı rapor, bir skandalı ortaya çıkardı.

Ceset Parçaları Yakıldıktan Sonra Çöpe Atılmış

Pentagon binası ve Pennsylvania'da düşen uçaklardaki ceset parçalarının yakıldıktan sonra Virginia'daki bir çöplüğe atıldığı belirlendi.
Skandal, bakanlığın Dover şehrindeki askeri morgda yaptığı inceleme sırasında ortaya çıktı. Raporda teşhis edilemeyen ceset parçalarının yakıldığı ve küllerin bir biyomedikal atık şirketine verildiği teyit ediliyor.

Yetkililere göre, söz konusu şirket parçaların yakılmasından sonra arta kalanları bir kez daha yakıyor ve küllerini çöpe atıyordu.
Soruşturmanın fitilini, Irak ve Afganistan'da hayatını kaybeden askerlere ait ceset küllerinin aynı çöplüğe atıldığının iddia edilmesi ateşlemişti.

Beyaz Saray: "Kabul Edilemez"

Beyaz Saray raporla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, yaşananların "kabul edilemez" olduğunu belirtti. 11 Eylül'de hava korsanlarının kaçırdığı bir uçağın Pentagon binasına çakılması sonucu 184 kişi ölmüş; Pennsylvania'da yolcuların hava korsanlarına müdahalesi sonrasında düşen uçakta da 40 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız