SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de Büyük Çöküş

A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası piyasalarda sular bir türlü durulmuyor. Dünyanın en büyük otomotiv şirketi olan GM'in iflasın eşiğine gelmesi ve bankacılık hisselerinde yoğunlaşan satışlar, ABD borsalarında çok sert hareketlere neden oldu.

Dow Jones yüzde 4.1 kayıpla 6 bin 594 puana gerilerken, 15 Nisan 1997'den sonraki en düşük seviyesine oturdu. Benzer şekilde S&P 500 yüzde 4.3 düşüşle 18 Eylül 1996, Nasdaq Bileşik Endeksi de yüzde 4 kayıpla 12 Mart 2003'ten bu yanaki en düşük seviyelere geriledi.

Uzmanlar, açılıştan itibaren yoğun satışların yaşandığı borsalarda, GM'le başlayan kötü haber akışının ve banka hisseleri üzerindeki baskıların etkili olduğunu belirtti. Ayrıca endekslerin teknik destek seviyelerinin de altına sarkması piyasadaki satış hareketinin zincirleme olarak yayılmasına neden oldu.

ABD'de Ekim 2007'de başlayan ayı piyasası gelinen noktalar itibariyle borsaların yarısnı götürdü. Ekim 2007 ile dünkü kapanışlar baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre, Dow Jones yüzde 51.5, S&P 500 de yüzde 54.5 değer yitirdi. Dow Jones'ta sadece 2009 başından itibaren yaşanan düşüş ise yüzde 20'yi aştı.

DEVLER TEPETAKLAK OLDU

ABD borsalarında dün yaşanan düşüş dev şirketlerin hisselerini de yere serdi. ABD'nin en büyük bankacılık grubu olan Citigroup'un hisseleri tarihinde ilk kez 1 doların altına sarktı ve 97 senti gördü. Zor durumdaki sigorta devi AIG'in hisseleri yüzde 16, GM hisseleri de yüzde 17 değer yitirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız