SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de Çöküşe Devam

A- A+ PAYLAŞ

ABD'nin büyük firmaları battıkça diğer ülkelerdeki işçilerinden feragat ediyor.

ABD'li mikroçip üreticisi Texas Instruments, kriz nedeniyle düşen siparişler nedeniyle Filipinlerde 400 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Dallas merkezli şirkettin Filipinlerdeki İnsan Kaynakları Yetkilisi Ana Dione, yaptığı açıklamada, Baguio fabrikasındaki 2 bin 300 çalışan içinde “cömert” bir kıdem tazminatı karşılığında 400 gönüllüyü işten çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Dione, 400 işçinin dışında 100 çalışanın da Texas Instruments'ın Manila'da özel ekonomik bölgede yer alan bir fabrikaya transfer edileceğini ifade etti.

Dione, mali güçlükler nedeniyle şirketin tüm işgücünü finanse edemediğini ve bu nedenle işçi sayısının azaltıldığını belirtti.

Öte yandan, mobilya zinciri MFI de satmayı planladığı 111 mağazasına alıcı bulamadığı için 1200 kişiyi işten çıkaracağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız