SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de Göçmen Avı

0
Güncellendi - 2017-10-01 02:09:58
ABD'de Göçmen Avı
A- A+ PAYLAŞ

ABD'de ülke genelinde kaçak göçmenlere karşı düzenlenen operasyonlarda 42 ülkeden 498 kişinin gözaltına alınarak tutuklandığı açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yasadışı göçmenlere yönelik yaptırımlar kapsamında suça bulaşmış, gasp, hırsızlık, uyuşturucu, ateşli silah bulundurmak ve yaralama suçlarına karışmış göçmenlerin yaşadıkları adreslere baskınların düzenlendiği belirtildi.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafazası (ICE) yetkilileri, "Güvenli Kent Operasyonu" kapsamında, ABD'li göçmenlik yasalarını ihlal eden, yabancı kişilere ceza mahkumiyeti, ceza davası açılan, bilinen çete üyelerine, sınır dışı edilmiş ve tekrardan ABD'ye giren kişilere yönelik baskınlar düzenlendiğini belirtti.

ICE, kimsesiz olarak ebeveynleri tarafından yasadışı olarak çocukken ülkeye getirilen insanların sınır dışı edilmesini sağlayan “Ertelenen Eylem Planı" DACA kapsamında kayıtlı olan hiç kimsenin operasyonda hedef alınmadığını açıkladı. Ülke genelinde yapılan operasyonda 498 kişiden 107 kişinin Philadelphia'da tutuklandığını, diğer baskınların ise Los Angeles, Santa Clara, Baltimore, Cook County, Illinois, Denver, New York, Portland, Oregon, Washington DC ve Massachusetts’te gerçekleştirildiği bildirildi. ICE, operasyonda tutuklanan 498 kişinin 42 değişik ülke vatandaşı oldukları, 312'sinin arandığını ve ceza mahkumiyetinin bulunduğunu açıkladı.

Philadelphia, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız