SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de 'Hıristiyan' Terör Örgütü!

A- A+ PAYLAŞ

ABD’de bir polisi öldürüp, ardından cenaze törenine bombalı saldırı düzenlemeyi planlayan terör örgütü çökertildi. “Hutaree” adlı aşırı dinci Hıristiyan grubun amacı, hükümeti devirecek bir iç savaşı tetiklemekmiş.

AMERİKALI savcılar, kendilerine “Hutaree” adını veren aşırılık yanlısı Hıristiyan bir gruba yönelik soruşturmayı tamamladı. Michigan merkezli grubun 9 üyesinin tutuklanması talebi bugünkü ilk duruşmada karara bağlanacak. ABD Adalet Bakanı Eric Holder’ın açıkladığı iddianame özetle şöyle:

Radikal Hıristiyan savaşçılardan oluşan bir grup milis, Hz. İsa’nın “Ahir zamanda savaşa hazır olun” sözlerinden hareketle silahlandı.

2008’den beri Michigan ormanlarında silahlı tâlim yapıyorlardı. “Yeni dünya düzenine” dahil olan ve görüşlerini onaylamayan herkesi düşman ilan etmişlerdi.

Rejimi yıkma amacıyla bir saldırı planı hazırladılar. Nihai amaçları ABD’de federal hükümeti devirmekti. Eyalet polisini de federal hükümetin piyonu olarak görüyorlardı. İlk aşamada, nisan ayında gizli bir keşif operasyonu yapmaya karar verdiler. Bu aşamada önlerine çıkan herkesi öldüreceklerdi.

İkinci aşamada önce bir polis memurunu vuracaklardı. Ardından, cenaze törenine bombalı saldırı düzenlenecekti. Ülkenin dört bir yanından törene gelecek emniyet yetkililerine pusu kurulacaktı. Kortej güzergâhı üzerine, Irak’ta direnişçilerin kullandığı türden yol kenarı bombaları yerleştirilecekti.

Aşırı dinciler, bu saldırıların ABD Yönetimi’ne karşı bir isyanı tetikleyecek katalizör işlevi göreceğine inanmıştı. Planlar, ABD istihbaratının örgüte ait bir eve geçen haftasonu düzenlediği baskınla ortaya çıktı. 8 milis yakalanırken, 21 yaşındaki bir zanlı da pazartesi günü teslim oldu.

Milis gücün lideri olan “Yüzbaşı Hutaree” lakaplı David Stone (45), karısı, iki çocuğu ve beş “askeriyle” birlikte yargılanacak. Yaşları 19 ile 46 arasında değişen sanıklar, ilk ifadelerinde “Hz. İsa bunu yapmamızı istedi” dediler. Sanıkların, devlete karşı komplo kurmak, kitle imha silahı kullanmaya teşebbüs ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından ömür boyu hapsi isteniyor.

HUTAREE kelimesi, örgüt lideri David Stone tarafından “Hıristiyan savaşçı” anlamında uydurulmuş. İnternet sitelerinde, silahlı tâlimlerin fotoğrafları ve Yuhanna İncili’nin şu ayeti yer alıyor: “Hiç kimsede, insanın, dostları uğruna canını vermesinden daha büyük bir sevgi yoktur.” Geçen yıl sonuna kadar AB dış politikasından sorumlu olan Javier Solana da, Avrupa’yı birleştirerek kıyamete giden yolu açtığı için “deccal” ilan ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız