SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de Hortum Felaketi...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:44:54
ABD'de Hortum Felaketi...
A- A+ PAYLAŞ

 

ABD'nin Oklahoma eyaleti meteorolojik felaketin hedefi oldu. Eyalet merkezini ve çevresini vuran hortumda ölenlerin sayısı 91'e ulaştı. Yaklaşık 800 metre çapında olan hortum saatte 320 kilometre hızla ilerlerken üzerinden geçtiği evleri yerle bir etti. Hortumun yıktığı binalar arasında bir ilkokul ve hastane de bulunuyor.

AFP'ye konuşan sağlık yetkilileri, hortumda yerle bir olan Moore kasabasında ölenlerden 20'sinin ilkokul öğrencisi olduğunu açıkladı. Hortum uyarısının yapılmış olmasına rağmen okulların tatil edilmemesi felaketin boyutunu artırdı.

Hastanelerde 70'i çocuk 145 kişinin tedavisi devam ederken, yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Şiddetli kasırga vurduğu yerleşim bölgelerinde büyük paniğe yol açarken, ciddi maddi hasarlar meydana geldi. Dev hortumun etkili olduğu şehirlerde yüzlerce kişi bölge hastanelerine kaldırıldı. Oklahoma City’de halk sirenlerle uyarılırken, işyerleri kapatıldı, birçok bölgede elektrikler kesildi ve öğrenciler okullardan tahliye edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız