SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de Kredi Kartı Vurgunu...

A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri'nde hacker diye anılan internet korsanlarının 45 milyon kredi kartı bilgisini çaldıkları ortaya çıktı.

Vurgundan İngiltere ve İrlanda'daki dükkanlar da etkilenmiş olabilir

Bu olay, bugüne kadar görülen bilgisayar ortamında hırsızlık vakalarının en büyüğü.

Çalınan kredi kartı verileri, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 2003 ile 2004 yılları arasında ucuzluk zinciri T- J Maxx'in internet sitesinden alışveriş yapmış kişilere ait.

Anlaşıldığı kadarıyla, internet korsanları şirketin verilerine defalarca erişim sağlamayı başardı.

Veriler, 2005 yılı Temmuz ayınndan itibaren 16 aylık bir dönemde çalındı.

Bilgileri çalınan bazı kredi kartı işlemlerinin 2002 yılı Aralık ayına dek dayanmış olabileceği belirtiliyor.

Bunun yanı sıra şirket ele geçirilen kredi kartı bilgilerinin 45 milyonun üzerinde dahi olabileceğini zira bazı bilgilerin çoktan sistemlerinden silinmiş olduğunu açıkladı.

TJX ayrıca güvenlik açığının, İngiltere ve İrlanda'daki TK Maxx müşterilerini de etkilemiş olabileceğini belirtti.

Kredi kartı bilgileri çalınmış ve kullanılmış olan müşteriler bankalardan paralarını geri alabilecek.

Şirket ayrıca çalınan kredi kartı bilgilerinin üçte birinin süresi dolduğu için geçerli olmadığını belirtti.

Çalıntı verileri kullandıkları gerekçesiyle bir dizi şüpheli gözaltına alındı, ancak polis bu kişilerin asıl korsanlar olduğunu düşünmediklerini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız