SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'de Maç Yönetecek Malatyalı Hakem

A- A+ PAYLAŞ

Yıllar boyunca dünyanın dört bir yanından gelen takımlar ve hakemlerin buluştuğu "27.Dallas Cup"ta bu yıl bir Malatyalı bir Türk hakemi de görev alıyor. Malatya Bölgesi futbol hakemlerinden 25 yaşındaki Çetin Çekin, turnuva organizatörleri tarafından maçlarda görev almak üzere ABD'ye davet edildi ve gitti.

Manchester United ve Real Madrid genç takımlarının açılışını yapacağı, İngilizlerin efsane oyuncusu Bobby Charlton'ın da onur konuğu olarak katıldığı turnuvaya bu yıl Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika'dan 29 takım ve yine 4 farklı kıtadan 58 hakem katılıyor. Turnuva tarihinde ilk kez bir Türk olarak da Malatya bölgesi hakemlerinden Çetin Çekin yer alıyor.

5 yıldır Malatya bölgesi hakemi olarak görev yapan, aynı zamanda İnönü Üniversitesi İşletme fakültesi son sınıf öğrencisi olan Çetin Çekin'le birlikte Dominik Cumhuriyeti, İngiltere, İskoçya, Almanya, Peru, Kanada, Yeni Zelanda ve Japonya'dan gelen hakemler turnuvada görev alıyor.

9 Nisan 2006 tarihinde, 22.00 kapasiteli ve 65 milyon dolara mal olan Pizza Hut stadında başlayıp 16 Nisan’a kadar sürecek turnuvanın bu yıl 27.si yapılıyor. Geçmiş yıllarda Barcelona, Ajax, Milan, Newcastle, Bayer Leverkusen gibi bir çok tanınmış takımın katıldığı ve farklı kültürler arasında köprü kurmayı amaçlayan turnuva, futbol gençlik turnuvaları arasında en köklüsü ve en saygını olarak nitelendiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız